Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Tıp Fakültesi´nin ?Kalp Takımı´ndan bir ilk

Balıkesir Tıp Fakültesi´nin ?Kalp Takımı´ndan bir ilk

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde, TAVİ yöntemiyle kalp kapağı ameliyatsız değiştirildi.

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde, TAVİ yöntemiyle kalp kapağı ameliyatsız değiştirildi.
Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ilkleri yaşatmaya devam ediyor. BAÜN Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi bölümünde bir hastanın TAVİ yöntemiyle kalp kapağı kapalı şekilde değiştirildi. Balıkesir´de ilk olarak gerçekleştirilen kasıktan kalp kapağı değiştirme işlemini Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu, Doç. Dr. Eyüp Avcı ve Doç. Dr. Tarık Yıldırım´dan oluşan Kalp Takımı gerçekleştirdi.
TAVİ yöntemini hastaya uygulayan ekipte yer alan Kardiyolog Doç. Dr. Eyüp Avcı yapılan işlemle ilgili açıklamalarda bulundu. Kapak hastalıklarında 75 yaş ve üzeri hastalarda TAVİ işleminin uygulandığını söyleyen Avcı, hastanın risk gereği bayıltılmadan lokal anestezi ile kalp kapağının değiştirildiğini ifade etti.
İşlem sonrasında hastanın üç veya dört gün içinde taburcu edildiğine dikkat çekerek, bu tür tedavi yöntemlerinin artık BAÜN Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde başarıyla yapıldığını belirten Doç. Dr. Eyüp Avcı, TAVİ yöntemiyle yapılan uygulama hakkında şunları söyledi: ?Kalp damar hastalıkları şu an için dünyadaki en sık ölüm sebeplerinden birisi. Kalp hastalıkları olarak baktığımızda damar hastalıkları, ritim problemi ve kapak hastalıkları diye ayırabiliriz. Kapak hastalıkları daha çok çocuk yaşlarda geçirilen romatizmal ateş dediğimiz bir duruma bağlı oluşuyor. Ama yaşla beraber kalp kapaklarında kireçlenme oluşuyor. Toplumdaki yaşlı nüfus da giderek arttığı için yaşlılığa bağlı kapak hastalıklarını daha sık görmekteyiz. Onun için de bunlar önemli sorun arz ediyor. Aslında burada iki tane sorun var. Birincisi kapak hastalıklarında biz genelde cerrahi tedaviyi tercih ediyoruz ama bu tip hastalar daha yaşlı hastalar olduğu için cerrahi operasyon riski çok daha yüksek oluyor. Onun için yeni yöntemlerle kalp kapağı değiştirme yöntemleri var. Bunlardan bir tanesi TAVİ dediğimiz bir yöntem. Bu yöntemle hastamızın kalp kapağına kasıktan atardamara girip kalbin aort dediğimiz kapağına ulaşıyoruz ve buraya yeni bir kapak yerleştiriyoruz. Bunu da hasta entübe edilmeden, hafif bir şekilde uyuşturarak hem lokal hem de genel olarak hafif uyuşturarak yapıyoruz. Yani hastayı bayıltmadan bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Genelde bu tip hastalar bize göğüs ağrısı, nefes darlığı şikayeti ile daha çok sık geliyorlar. Özellikle bu tip hastalarda bayılma olduğu zaman bizim hastalar açısından yüksek hayati risk teşkil ediyor. Bu açıdan bu operasyonu gerçekleştiriyoruz.?
Haber Merkezi



Memet yildirim
15.12.2021 11:12:01
Başta benim Dr Ahmet hocama Dr onur hocama yandakı elif hocama ve Eyüp hocacım ve tüm hemşirelere üzelikle yoğun bakımda tüm elemanlara servisteki tüm personelin hepsin ayri ayri teşekkürlerimi sunuyorum en iyi hizmetleri için evimizi bize unuturtular

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı