Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Toptancı Hal Binası temeli dün törenle atıldı

Balıkesir Toptancı Hal Binası temeli dün törenle atıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının çalışmaları kapsamında yeni Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali´nin temeli Başkan Ahmet Edip Uğur tarafından atıldı.

Altıeylül İlçesi´ndeki Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ne yakın Akçakaya (Kesirven) Kırsal Mahallesi civarındaki yeni Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali 110 bin metrekare yüzölçümüne sahip, ?Kampus Hal?in maliyetinin ise 45 milyon 843 bin TL olduğu bildirildi.
Temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcıları, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Başkanı Fehmi Erdem, Balıkesir Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Baydan, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün, diğer daire başkanları, İlçe Belediye Başkanları, DSİ ve Orman Bölge Müdürleri, bürokratlar, Kesirvenli vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, günümüzde sebze ve meyve ticaretinin en yoğun şekilde gerçekleştiği yerlerin toptancı halleri olduğunu söyledi.
Balıkesir´in büyükşehir olmasıyla beraber il genelindeki 5 adet Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali ile 1 adet Su Ürünleri Hali´nin Büyükşehir Belediyesi bünyesine katıldığını, bu hallerin gerekli tüm bakım, onarım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi´nce düzenli olarak yapıldığını, ancak buraların teknik ve altyapı olarak birçok ihtiyacının olduğunu dile getiren Uğur, Balıkesir´in, ?Türkiye´yi doyuran İl? ve ?Tarımın Başkenti? olduğunu bir kez daha yineledi.
Temeli atılan toptancı halinin özellikleri: ?Temeli atılan yeni halin inşaat alanı 110 bin metrekarelik yüzölçümüne sahip. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali´nin içinde 1 adet idari bina, 60 adet ticari birim (hal dükkanı), 4 adet sosyal tesis, 60 adet kasa deposu, 2 adet kasa yıkama ünitesi, 1 adet danışma bürosu, 1 adet kantar binası, 1 adet oto yıkama ünitesi, 3 adet patates yıkama ünitesi, 1 adet su deposu, 2 adet paket arıtma ünitesi, 1 adet soğuk hava deposu (1600 metrekarede 11.200 metreküplük), cami ve şadırvan için rezerv alan bulunuyor.?
Yeni hal binasında çalışacakları da unutmadıklarını, onların daha rahat ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yaşam alanlarının da halin içerisinde yer alacağını bildiren Uğur, bankadan lokantaya, büfelerden tuvaletlere kadar herşeyin yer alacağını, 45 milyon liranın üzerinde maliyeti olan yeni toptancı halinin 210 günde (7 ay) bitirip hizmete açmayı planladıklarını açıkladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli