Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir, ülke ekonomisinin lokomotifi olmaya kararlı

Balıkesir, ülke ekonomisinin lokomotifi olmaya kararlı

Balıkesir, yeni yatırımlarla Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmaya hazırlanıyor.

9-10 Mayıs tarihlerinde Ramada Resort Kazdağları´nda gerçekleştirilecek ?Balıkesir Yatırım Günleri? kapsamında bölgede yatırım sahibi uzman isimler ile yatırıma uygun arazileri en uygun koşullarla sunan 7 OSB yöneticisi, izin ve ruhsat süreçlerinde yer alan kurum temsilcileri potansiyel yatırımcılarla bir araya geliyor.
Türkiye´nin yükselen değeri Balıkesir´in; tarım ve gıda sanayi, yenilenebilir enerji, maden, sanayi ve turizm alanlarında yeni yatırım fırsatlarının konuşulacağı zirveye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı ev sahipliği yapıyor.
Balıkesir´in hedefinin 2023 yılına kadar Türkiye´nin en büyük 10 ekonomisinden biri olacağını iddia eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zekai Kafaoğlu, ?Mevcut organize sanayi bölgelerimizin genişlemesini ve sayısını artıracak, yatırım ortamını iyileştirecek, yatırım dostu bölge olmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu projesi ile ulaşım altyapısı gücü daha da artan şehrimiz, Türkiye´nin yeni istihdam, üretim ve turizm merkezlerinden biri olacak.? dedi.
Türkiye´nin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik hedefleri doğrultusunda yeni yatırım merkezlerinden biri olarak belirlenen Balıkesir, 9-10 Mayıs tarihlerinde Balıkesir Yatırım Günleri´nde potansiyel yatırımcılara mevcut fırsatlarını tanıtma imkanı bulacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB) ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ev sahipliğinde, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası katkılarıyla ilk defa düzenlenen etkinlik kapsamında Balıkesir´in tarım ve gıda sanayi, yenilenebilir enerji, maden, sanayi ve turizm alanlarındaki potansiyeller ve fırsatları masaya yatırılacak.
Hali hazırda yatırım sahibi isimlerin tecrübelerini aktaracağı panellerde, Balıkesir´e yatırım için en uygun imkanlara sahip Balıkesir OSB, Balıkesir 2. OSB, Ayvalık OSB, Dursunbey OSB, Gönen OSB, Bandırma OSB, Burhaniye OSB; toplamda 7 OSB yöneticileri de hazır bulunarak potansiyel yatırımcılarla bir araya gelecek.
Ayrıca izin ve ruhsat veren ve destek sağlayan kurum temsilcileri ile birebir görüşme fırsatı yakalayacak yatırımcılar yatırım ortamını her yönüyle değerlendirmiş olacaklar.
Etkinlikte ilk gün tarım, gıda, sanayi, yenilenebilir enerji ve maden. İkinci gün ise turizm oturumları gerçekleştirilecek.
Bu alanlara yatırım yapmış önemli firmaların temsilcilerinin yer alacağı panellerde ekonomi alanında güçlü gazeteciler de moderatör olarak yer alacak. Oturumlarda belirtilen sektörlerde Balıkesir´in yatırımcılara sunduğu avantajlar tanıtılacak. Oluşturulan birebir görüşme salonlarında yatırıma uygun alanlarıyla 7 OSB temsilcisi ve milli emlak, devlet destekleri veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, KOSGEB, TKDK, KGF gibi kurumların temsilcileri ile izin ve ruhsat süreçlerinde görüş alan kurum temsilcileri bu konularda yatırım ortamına ilişkin soruları yanıtlayacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli