Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir Üniversitesi´nde çifte organ nakli

Balıkesir Üniversitesi´nde çifte organ nakli

Sağlık Bakanlığı yetkililerince 5 Ağustos 2015 tarihinde ruhsatlandırılan Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi kısa sürede ilk nakillerini gerçekleştirdi.

12 Kasım 2015 Perşembe canlıdan canlıya nakil ve de kadavradan canlıya nakil olmak üzere aynı gün içerisinde iki böbrek naklini birden başarıyla gerçekleştiren merkez ilimiz adına gurur kaynağı oldu.
Donör çıkarımında öncü olan Balıkesir, Böbrek Nakli Merkezinin aktif katkılarından sonra Üniversite Hastanesiyle de Organ Nakli´ne verdiği önemi gösterdi.
Nakillerin ardından Balıkesir Üniversitesi Hastanesine ziyarette bulunan Balıkesir Organ Nakil İl Koordinatörü Dr. Nil Solmaz Köse; Başhekim Prof. Dr. Tunay Karlıdere vee Böbrek Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldar´a tüm ekip adına teşekkür etti.
Böbrek Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldar ise ?Prof. Dr. Hayrullah Derici ve tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte 2 nakil birden gerçekleştirdiklerini, nakil sonrası hastaların durumunun iyi olduğunu? söyledi.
Dr. Yıldar ayrıca "Bu nakillerin bir başlangıç olduğunu sayıyı daha da arttırmak için ellerinden geleni yapacaklarını" sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı