Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Üniversitesi´ne Dut Ormanı Projesi

Balıkesir Üniversitesi´ne Dut Ormanı Projesi

Balıkesir Üniversitesi´ne ait 10 dönümlük alana Dut Ormanı Projesi uygulanacak.

Balıkesir Üniversitesi´ne ait 10 dönümlük alana Dut Ormanı Projesi uygulanacak.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir ile yaptığı görüşmeler neticesinde Balıkesir Üniversitesi´nde 10 dönümlük alanda Dut Ormanı Projesi´nin gerçekleşeceğini açıkladı.
Türkiye´de tüm üniversitelerde başlatılması planlanan bu proje, Balıkesir Üniversitesi´nde Milletvekili Aydınlıoğlu´nun sayesinde Balıkesir Üniversitesi´nden başlıyor.
Proje hakkında bilgi veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, şunları kaydetti: ?Dut Ormanı Projesi´nde Balıkesir´in öncülük edecek olması ilimiz için gurur verici. Proje sahasının hazırlanması ve dikimi Orman Genel Müdürlüğü´ne ait olup bakımı Balıkesir Üniversitesi´nce yapılacaktır. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan isimlerin başında AK Parti Bursa eski Milletvekilimiz Dr. Emin Acar gelmektedir. Kendisini de bu vesileyle yadederim. Projede Dut ağacının seçilme nedeni dut ağacı yaprakları geniş olduğundan fazla oksijen vermektedir havayı temizler, kuşları meyvesiyle cezp eder. Bu sayede zararlı böcek ve kene ile mücadele edilmiş olur. Meyvesi zihin açıklığı yapar, öğrencilerimiz istifade eder.? Dedi
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false