Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir Valiliğinden Resmi İlan Genelgesi

Balıkesir Valiliğinden Resmi İlan Genelgesi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) son genel kurulunda Ramazan Demir başkanlığında güven tazeleyen yönetimi Vali Ersin Yazıcı´ya ziyaret gerçekleştirdi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) son genel kurulunda Ramazan Demir başkanlığında güven tazeleyen yönetimi Vali Ersin Yazıcı´ya ziyaret gerçekleştirdi.
Yazıcı, yerel basının resmi ilanlarla ilgili beklentileri noktasında, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına söz konusu kanun maddelerini anımsatan genelge çıkarılacağını bildirdi.
Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Tahsin Şahin ile BGC Başkanı Ramazan Demir ve yönetiminin yer aldığı ziyarette, yerel medya sorunlarıyla beklentilerinin yanı sıra Balıkesir´in çeşitli konuları üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Yerel basının yayın yaptıkları bölgeler için önemine dikkat çeken Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, gazetelerin ´can suyu´ niteliğindeki kamu ilanlarıyla ilgili önemli bir sıkıntıyı dile getirdi.
Vali Ersin Yazıcı´ya, ihalelerde kanuna göre hareket edilmesi ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre belirtilen koşulların dışına çıkılmaması için resmi kurumlara genelge çıkarılarak kanunun hatırlatılmasını içeren talebi paylaştı.
Demir, doğrudan alımlar da dahil olmak üzere tüm hizmet alımlarının gazeteler aracılığıyla ilana çıkılarak yapılmasıyla istenilen rekabet ortamının oluşturularak kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanmasını da beraberinde getireceğine inandıklarını söyledi.
Valisi Ersin Yazıcı, kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan kuruluşlarının yapacakları mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihalelerinde kanuna göre hareket edilmesi noktasında resmi kurumların müdürlerine gerekli talimatı verdiğini bildirdi.
Balıkesir Basının yerel konulara gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getiren Vali Yazıcı, ayrıca il merkez ve ilçelerdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerinin hatırlatılacağı genelge çıkartılacağını söyledi.
Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, görevine başladığı günden buyana ilimiz adına imza attığı önemli işlerin yanı sıra geleceğimizin teminatı genç nesile yönelik BENGİ projesiyle dikkatleri Balıkesir´in üzerine çeken Vali Ersin Yazıcı´ya yerel basına ve basın emekçilerine karşı yakın ilgisi nedeniyle ayrıca teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli