Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı:

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı:

?Zeytinyağı, doğanın bize sunduğu bir mucize?

Ayvalık ilçesinde, sezonun ilk erken hasat zeytinyağı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın da katılımıyla sıkıldı.
Ayvalık´taki erken zeytin hasadından elde edilen sezonun ilk zeytinyağı sıkımında Vali Ersin Yazıcı´nın yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, daire amirleri, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, ATO yöneticileri ve zeytin üreticileri hazır bulundu.
Ayvalık´ta zeytin ve zeytinyağının vatandaşların hayatında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Vali Yazıcı, ?Ülkenin en kaliteli zeytinyağının üretildiği yerdeyiz. Erken hasadı başlatmak için buradayız. Bu güzelliği ilk kez yaşıyorum. Zeytin bitkisiyle tanışıklığımız çocukluktan başlıyor ama zeytin nasıl üretiliyor, zeytinyağı nasıl üretiliyor ilk defa görüyorum. Erken hasadı erken üretilmiş zeytinyağının tadını ilk kez tadıyorum. Bildiğim yağdan farklı. Bu bölgede üretilen zeytinyağının dünyadaki en kaliteli zeytinyağı olduğunu biliyoruz ve tanıtımına devam edeceğiz. Ayvalık turizm başta olmak üzere tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Türkiye´nin en kaliteli zeytinyağını üreten bir ilçemiz ve bununla gurur duyuyoruz.? dedi.
Yılın ilk zeytin hasat zeytinyağı sıkımını gerçekleştiren Vali Yazıcı, "Zeytin ve zeytinyağı ile ilgili her türlü etkinlikte bulunmayı düşünüyorum. Erken hasadın tadı bir başkaydı. İnşallah Kasım ayının ilk haftasında normal hasat mevsiminin açılışını yapacağız. Hasatta zeytin toplamayı düşünüyorum. Bu hasatta bulunmak erken üretimde bulunmak bir zevkti. Sağlığımız için zeytinyağını tercih etmemiz gerekiyor. Sağlığını düşünen zeytinyağı tüketsin. Bende sağlıklı yaşamak için herkesin zeytinyağı tüketmesini tavsiye ediyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli