Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı:

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı:

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Ersin Yazıcı, yiğitlik ve cesaretleriyle düşmana karşı kahramanca direnen Balıkesirlilerin, Millî Mücadele´ye büyük güç verdiğini kaydetti.
Balıkesir´in her köşesinin ve her taşının o çileli günlerin şahidi olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Balıkesir´imizin bu mutlu ve onurlu gününü kutluyor, şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ve bağlılığı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 95 yıl önce 6 Eylül 1922´de Balıkesir´imizde tezahür etmiştir.? dedi.
Balıkesir´in kurtuluş mücadelesinin, bir milletin yeniden varoluşunun eşsiz bir örneği olduğunu ifade eden Vali Yazıcı,"Millî Kurtuluş Mücadelemizin zafere ulaşmasında önemli bir yere sahip Balıkesirliler, bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti´ne yönelik saldırılara da hiçbir zaman geçit vermeyecektir. 95 yıl önce Balıkesir´de parlayan Millî Mücadele Ateşi ve Kuva-yi Milliye Ruhu bugün de devam etmektedir. 95 yıl önce Balıkesir halkının birlik ve beraberlik içerisinde verdikleri kurtuluş mücadelesi sonucunda işgal sona erdirilmiş, Balıkesirlilerin göstermiş olduğu varoluş mücadelesi ile söz konusu vatan olduğunda, Türk Milletinin karşısında hiçbir gücün duramayacağı dost-düşman herkese ilan edilmiştir. Koca Seyit´in torunları 15 Temmuz gecesi, aynı birlik ve beraberlik ruhunu sergilemek suretiyle, demokrasimizi ve tüm halkımızı hedef alan bir terörist darbe girişimini canı ve kanı pahasına bertaraf etmeyi başarmıştır. Bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, aşamayacağımız hiçbir engelin, alt edemeyeceğimiz hiçbir iç veya dış tehdidin olamayacağına inanıyorum." dedi.
Balıkesir halkının 6 Eylül 1922´de milletin namus ve bağımsızlığı için bir bütün olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Balıkesir´in bu asil duruşunu saygıyla selamlıyor, kendileri için mukadder olan muzafferiyeti kanlarıyla, canlarıyla sonuna kadar hak eden o mübarek insanları rahmetle yâd ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm Balıkesirli Hemşerilerimin 6 Eylül Kurtuluş Bayramı´nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım." diyerek mesajını tamamladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli