Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı: ?TKDK Balıkesir´in kalkınmasına güç katacak?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı: ?TKDK Balıkesir´in kalkınmasına güç katacak?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Vali Yazıcı, tüm birim amirlerinin bir araya geldiği toplantıda TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü´den kurumun çalışmaları, teşkilatlanma yapısı ve yürütülecek olan proje bazlı hibe destekleri hakkında bilgi aldı.
Kurumlarının proje karşılığında AB Fonlarını hibe olarak yatırımcıların hizmetine sunduğunu açıklayan TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü, "Bu bakımdan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu birçok projeler üretiyor ve bu alanda sermaye gerektiren teknolojiyi sahaya sürmek için güzel çalışmalar yapıyor." dedi.
Avrupa Birliği tarafından Türkiye´ye tahsis edilen Kırsal Kalkınma Fonlarının (IPARD) proje karşılığında hibe olarak dağıtımı amacıyla 28 uzman, 6 destek personeli ve 7 hizmet alımı yolu ile görevlendirilen toplam 41 personelle hizmetlerini yürüttüklerini belirten Koordinatör Döğdü, 2011 yılından bugüne, IPARD-1 programı kapsamında 15 başvuru çağrı ilanına çıkıldığını, toplam yatırımı 173.1 milyon TL. olan 180 proje ile sözleşme imzalandığını söyledi.
Balıkesir´in çok önemli tarım ve hayvancılık şehri olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı da, İl Koordinatörü Döğdü´ye, Balıkesir´in kalkınması, tarım ve hayvancılıkta bir üst seviyeye çıkması adına kurum olarak önemli görevler düştüğünü belirtti.
Devletimizin çiftçilerimize çok güzel destekler verdiğini ifade eden Vali Yazıcı, " Gerek tarımda, gerek turizmde gerekse diğer yatırımlarda devletimiz her zaman işletme sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın yanında yer alıyor. Ülkemiz son yıllarda bu konularda ciddi mesafeler kat etti. Balıkesir olarak bizler de sektörün gelişmesi ve desteklerden hak ettiğimizi alabilmek için üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Devletimiz, kendi işini kurana, kendi işini yapana çok güzel imkânlar sağlıyor." dedi.
TKDK Balıkesir İl Koordinatörlüğüne çalışmalarında başarılar dileyen Vali Yazıcı, bir tarım ili olan Balıkesir´in kalkınmasında böylesine dinamik ve genç bir kurumun çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli