Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesir Valisi Yazıcı:

Balıkesir Valisi Yazıcı:

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, il sınırları içinde başlattıkları Balıkesir´de Eğitim Niteliklerini Geliştirme ve İzleme (BENGİ)projesinin ikinci yılına girdiğini vurgularken, ?Bu proje, eğitimde ciddiyet ve disiplin sağlayarak, güvenilir, dürüst insan yet

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, il sınırları içinde başlattıkları Balıkesir´de Eğitim Niteliklerini Geliştirme ve İzleme (BENGİ)projesinin ikinci yılına girdiğini vurgularken, ?Bu proje, eğitimde ciddiyet ve disiplin sağlayarak, güvenilir, dürüst insan yetiştirilmesini hedeflemektedir? dedi.
Proje kapsamında, öğrencilerin ailelerinin gelir düzeyleri yetersiz, başarısı daha düşük olan okullara ağırlık verdiklerini vurgulayan Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:
?İstiyoruz ki, ilimizin eğitiminde farklılıklar oluşturup yaptıklarımızı fark ettirelim. Okuma alışkanlığının kazanılmasını çok önemsiyorum. Japonya´da bir kişi, yılda 25 kitap okurken, ülkemizde ise 14-15 kişi, yılda bir kitap alıyor. Türkiye, kitap okuyan ülkeler arasında 86. sırada yer alıyor. Proje doğrultusunda, okullarımızda okuma saatleri ayrılıyor. BENGİ, ucu açık bir proje. Bu proje kapsamında yalnız akademik başarıyı değil, dürüst, güvenilir ve özgüveni yüksek insanlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İlimizdeki okullar da ürettikleri projelerle BENGİ´ye katkı sağlıyorlar. Benim de sorumlu olduğum okullar gibi ilimizdeki 20 ilçenin kaymakamları ve milli eğitim müdürlerinin doğrudan sorumluluk üstlendiği ortaokullar bulunuyor. Balıkesir, akademik başarı açısından zaten iyi durumda. Okullarımız, TEOG veya ÖSYM sınavlarında zaten ülkemiz okulları arasında ilk 15-20 içinde yer alıyor. Bu nedenle proje, yalnız akademik başarıyı değil, sanatsal, kültürel ve sportif başarıları da hedefliyor. Proje kapsamında meslek okullarının başarılarını yükseltmeyi de çok önemsiyoruz. Ana hedefimiz ise bireylere saygı, sevgi, hak-hukuk, dürüstlük, güvenilirlik gibi insani değerlerin kazandırılmasıdır. Çocuklarımız masum ve günahsızdır. Onların kişiliklerine 15-16 yaşlarına kadar artı değerler kazandırabiliriz.?
SANAYİNİN GEÇ GELMESİ OLUMLU
Balıkesir´in coğrafi sınırlarının çok geniş olmasına karşın asayiş açısından çok önemli bir olay yaşanmadığına işaret eden Vali Yazıcı, ilin geleceği hakkında şu değerlendirmede bulundu:
?Balıkesir´e ciddi sanayi kuruluşları yeni yeni gelmeye başladı. Eski yıllarda sanayi tesislerinin kuruluşu sırasında çevre ve insan sağlığı hep göz ardı edilirdi. Bu nedenle sanayinin geç gelmesini, Balıkesir açısından büyük avantaj olarak görüyorum. Çünkü artık sanayi tesislerinin kurulması aşamasında çevre bilinci çok gelişti. Kurulacak tesislerin, çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi için birçok ilgili ve yetkili kurumdan izin alınması gerekiyor. Biz de, çevre ve insan
sağlığını her çeşit değerin üzerinde tutuyoruz. Kontrollü, çevreye duyarlı duyarlı sanayiden yanayız. Yaşamak için temiz havaya, bozulmamış toprağa, hepimiz için hayat olan suya ihtiyacımız var. İnsan hayatından değerli hiçbir şey yok. Tabii ki, tarımı da çok önemsiyoruz. Tarımdan da vazgeçmeden, sanayiye kucak açmak zorundayız. Ancak bu şekilde Balıkesir´in refah düzeyini daha da yükseltebiliriz. Buna paralel olarak Balıkesir´in geleceğini çok parlak görüyorum.?
BANDIRMA, İSTANBUL´UN İLÇELERİ İLE YARIŞABİLİR
15 aydan beri görev yaptığı Balıkesir´den çok memnun olduğunun altını çizen Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:
?Ben, Karadenizliyim. Karadeniz yöresi insanı çok daha elektrikli bir yapıya sahip. Balıkesir´de yaşayanlar ise daha makul ve devletten beklentileri daha az. Balıkesir´i çok seviyorum ve görev anlamında hiçbir sıkıntım yok. Vatandaşlarla da iç içe olma çalışıyorum.
Bandırma, Balıkesir´in en büyük ilçesi. Bulunduğu konumu, ticareti ve sanayisi ile İstanbul´un ilçeleriyle bile yarışabilecek durumda. Bandırmanın il olup olmamasını da fazla önemsemiyorum. Çünkü il olmasının ona getirebileceği fazla bir avantaj bence yok.?
BU HAİNLER MUTLAKA TEMİZLENECEK
Balıkesir´deki görevine 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce başladığını belirtirken, ?Yetkiyi Türk hukuk sisteminden alıp, talimatı ağabeyinden alanları affetmem? dediğine dikkati çeken Yazıcı, şöyle konuştu:
?FETÖ, bir cemaat değil, terör örgütü. Çünkü kendilerine kot adı verenler kesinlikle teröristtir. Önce askeri, polisi, jandarmayı ve adliyeyi ele geçirmek isteyen FETÖ´ye uşaklık eden bu hainleri içimizden mutlaka temizleyeceğiz. Zaten, Türkiye Cumhuriyeti, bu cerahati temizlemek üzere. 2 bin yıllık tertemiz bir geçmişi bulunan bu devleti kimse yıkamaz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Valisi Yazıcı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli