Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir Valisi Yazıcı, üniversitelilerle buluştu

Balıkesir Valisi Yazıcı, üniversitelilerle buluştu

Balıkesir´de Eğitimin Niteliğini Geliştirme Projesi (BENGİ) ile önemli başarılara imza atan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Balıkesir´de Eğitimin Niteliğini Geliştirme Projesi (BENGİ) ile önemli başarılara imza atan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Vali Yazıcı´nın devlet hayatı boyunca edindiği birikim ve tecrübelerini, hayat felsefesini, gelecek vizyonunu, Balıkesir ve eğitime dair görüş ve düşüncelerini paylaştığı söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Vali Yazıcı, ?1992 yılında kaymakamlıkla bu yola adım attım. Mülki idare amiri kaymakam ya da vali ilde tüm bakanlıkları temsil eder. Merkez yönetimin ildeki temsilcisidir. Vali ya da kaymakam, tüm kanun, tüzük ve yönetmeliklerin uygulanmasından sorumlu kişidir.? diyerek sözlerine başladı.
Vali Yazıcı, ?Mezun olurken farklı duygular yaşıyordum. Çalışmam gerektiği için üniversiteye devam etmede sıkıntı çektim. Ancak dört yılda mezun olabildim. Üniversite bitince aslında her şeyin yeni başladığını fark ettim. Ailem mezun olunca hemen işe başlamamı bekliyordu. Ayrıca ekonomik problemler nedeniyle işe başlamam gerekiyordu. Kendimi ?Benden daha önce mezun olmuş kişiler kaymakam, hakim, müfettiş, denetçi olabiliyor, ben de aynı okulu bitirirken, neden ben de aynısını yapamayayım´ diyerek motive ettim. Üniversitede bu bölümü bitirince ne olacağımı sürekli soranlara kaymakam olunuyor dedik. Mezun olunca da hemen kaymakam olmamı bekliyorlardı. Öğrencilere tavsiyem kendinize geri zekalı olup olmadığınızı sorun, o zaman Türk gencinin neler yapabileceğini göreceksiniz. Türk genci eğer bir şeye inanıyorsa istediğini yapabilir. Eğer ki ülkeyi kalkındıracaksak hep birlikte çalışmalıyız.? diyerek sözlerine devam etti.
Hayalsiz ve hedefsiz bir kamu çalışanı olmamalı diyerek sözlerine devam eden Yazıcı, ?Küçücük bir büfe işletseniz bile bir hedefiniz olur. Ortaokul ve lisede devlet parasız yurtlarda kaldım. Şu anda da vali olarak görevimi sürdürüyorum. Ne yaparsam yapayım devlete olan borcumu ödeyemem diye düşünüyorum. Bu ülkeyi seviyorsam işimi de severek yapmalıyım.? diyerek konuşmasını tamamladı.
Öğrencilerin soru cevaplarıyla yoğun ilgi gösterdiği konferans, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in Vali Yazıcı´ya plaet ve Bandırma Vapuru takdim etmesiyle son buldu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli