Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Valisi Yazıcı´dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Balıkesir Valisi Yazıcı´dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Türkiye Cumhuriyeti´nin çok zor şartlarda kurulduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, "Cumhuriyetimizin düşman işgali altında ve çok zor koşullarda yürütülen bir Kurtuluş Savaşı sonunda kurulduğunu biliyoruz. Türk Milleti böylesine zor bir durumda, farklılıkları bir tarafa koyarak birlik ve dayanışma içinde neler başa-rabileceğinin en güzel örneğini, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile göstermiştir." dedi. 

Cumhuriyet´in Türkiye´yi çağdaş dünyaya ve geleceğe bağlayan en güçlü halka olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Cumhuriyetimiz, bugünkü modern ve demokratik değerlere dayanan güçlü devlet ve toplumsal yapımızın temelindeki en önemli harçtır. Ülkemizin dünya devletleri arasında günümüzde edindiği saygın ve güçlü konumun, 94 yıllık cumhuriyetimizin başarılarının bir ürünü olduğu kuşkusuzdur. Ülkemizin Cumhuriyet´in ilanı ile gelen kazanımlarını her geçen gün daha da ilerletmesini gururla izliyoruz. Cumhuriyetimiz, arkada bıraktığı 94 yılda çok büyük başarılara imza atmıştır." dedi.
29 Ekim´in umudun, azmin, inancın, yeniden doğuşun tarihi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O´nun silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz. Bu kutlu gün vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten iyi dileklerimle kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.? ifadeleriyle mesajını tamamladı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false