Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Balıkesir Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali hizmete girdi

Balıkesir Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali hizmete girdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali´nin açılışı yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali´nin açılışı yapıldı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un da katıldığı tören ile yaklaşık 50 milyon liraya mal olan ve bölgenin en modern hali olan tesis hizmete girdi.
Kesirven (Akçakaya) Mahallesinde hizmet verecek olan yeni hal binasında 60 işyeri ve buna bağlı depolar, sosyal donatılar, cami, soğuk hava deposu, patates ve kasa yıkama depoları ve otopark bulunuyor.
Tesisin açılış töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un konuşması ile başladı.
Yeni sebze ve meyve halinin Balıkesir´e ve esnafa yakışacağını söyleyen Başkan Uğur, "Balıkesir´e sanayicilerimizin yatırım talepleri var. Eski ve demode olmuş sebze meyve halinden bugün açacağımız modern sebze meyve haline geçiyoruz. Bu hal, buzhanesiyle, kasa odalarıyla, patates yıkaması, kasa yıkamasıyla modern bir hal. İnşallah birçok ilçe ve komşu illere de hizmet götürecek. Bir kaç gün önce gezdiğimde gördüm ki birçok hal esnafı daha katma değeri yüksek ürünler pazarlayabilmek için ona göre hazırlık yapıyorlar. Paketleme ve yıkama tesisleri kuruyorlar. Balıkesir Türkiye´yi doyuran il. Sebze meyve ile de Türkiye´yi doyuracağız." diye konuştu.
Açılış töreninde bir konuşma yaparak, güzel bir gece de güzel bir tesisin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı ise, Balıkesir´in marka şehir olma yolunda emin adımlar atmaya devam ettiğini söyledi.
Açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Ayhan Baydan, BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, oda başkanları, daire başkanları, belediye meclis üyeleri, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Hal esnafı ve çok sayıda davetli katıldı. Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli