Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir yatırım cenneti oluyor 100 milyon dolarlık yatırımın temeli atıldı

Balıkesir yatırım cenneti oluyor 100 milyon dolarlık yatırımın temeli atıldı

Balıkesir Büyükşehir Beledi-yesi´nden ihale yoluyla satın aldığı araziye 50 milyon lira ödeyen Esas Holding, 100 milyon dolara mal olacak olan ve 2 bin kişinin istihdam edileceği ?10 Burda AVM?nin temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´e bu yıl temelleri atılan yatırımlar ile 5 bine yakın Balıkesirliye iş olanağı sağlanacağını söyledi.
Esas Holding´in Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden 50 milyon lira bedel ödeyerek ihale yoluyla satın aldığı araziye yapılacak olan yeni yatırımın temelleri atıldı. 100 milyon dolara mal olması planlanan ?10 Burda Alışveriş Merkezi?, yapımı devam eden 1000 Yataklı Devlet Hastanesi´nin önüne inşa edilecek. 120 bin metrekare inşaat alanına sahip olan 10 Burda´nın temelleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katıldığı tören ile atıldı. 2 bin kişinin istihdam edilmesi planlanan 10 Burda´nın temel atma töreni yapılacak olan tesisin tanıtıldığı filmin gösterimi ile başladı. Gösterim ardından açılış konuşması yapan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, tesis hakkında bilgiler verdi.
Perakende sektörünün ülke ekonomisi için önemli bir katma değer yarattığını söyleyen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, ?Ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan yatırımımız açıldığında yaklaşık 1500 kişi çalışıyor olacak. İleriki yıllarda bu 2 bin kişiye çıkacak. Şu anda mevcut yürüttüğümüz projelerde burası ile birlikte 6 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız. Balıkesir halkının tüm ihtiyaçlarına karşılık, yeme-içme, kültür sanat ve eğlencenin merkezi olmaya aday olan 10 Burda, 120 bin metrekare inşaat alanı, 42 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 1800 araç kapasiteli otoparkı ile Türkiye ve dünyanın perakende markalarına ev sahipliği yaratacaktır? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´da, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı´dan 2018´in Nisan ayında açılması planlanan tesisin daha önce bitirilmesi talebinde bulundu. Konuşmaların ardından tesisin temelleri atıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli