Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

"BALIKESİR 10" DENİZDE

Türkiye'nin en büyük yerli feribotu denize indirildi

İlimiz ismi ile plaka numarasını taşıyan ‘Balıkesir 10' isimli feribot dün Tuzla'da yapılan törenle denize indirildi.
S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif ortaklarının inşa ettirdiği feribot Erdek-Avşa-Marmara ve Tekirdağ arasında sefer yapacak. ‘Balıkesir 10' isimli feribot ayrıca Türk tersanelerinde inşa edilen en büyük feribot olma özelliğini taşıyan
‘Balıkesir 10' feribotu, 102 metre boyunda, iki katlı ve 20 metre genişliğinde 1000 yolcu taşıma kapasiteli olup aynı zamanda 50 tır ve 250 otomobili taşıma kapasitesine sahip.

Açılış töreninde konuşan S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Muharrem Sürmen, Kooperatif olarak amacımız bölgemizdeki deniz yolu araç ve yolcu taşımacılığını modernleştirmek ve karayollarındaki kamyon, araç ulaşımının bir kısmını deniz yoluna aktararak trafiği rahatlatmak. Dolayısıyla sosyal faydayı ve kamu yararını gözeterek, sınıfında modern, hızlı ve rahat gemilerle müşterilerimize güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlamak istiyoruz. Üzerimize düşen görevi yerine getirmek için ilk olarak ülkemizde inşa edilen en büyük feribot olma özelliği taşıyan Balıkesir 10 isimli gemiyi değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunma arifesinde olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
Törene katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'da yaptığı konuşmada, 1000 yolcu taşıyabilme özelliğine sahip Erdek-Avşa-Marmara ve Tekirdağ arasında çalışacak ‘Balıkesir 10' isimli feribotun ülkemize, şehrimize ve Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Açılış töreninde, Marmara İlçesi Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ve beraberinde çok sayıda bürokrat yer aldı.



Anahtar Kelimeler: "BALIKESİR 10" DENİZDE
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli