Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir, 15 Temmuz'da tek yürek oldu

Balıkesir, 15 Temmuz

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıl dönümünde Balıkesir Milli İrade Meydanı doldu taştı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıl dönümünde Balıkesir Milli İrade Meydanı doldu taştı.  
Tarih sahnesine birlik ve beraberliği ile adını yazdıran Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir, 15 Temmuz’u unutmadığını ve unutturmayacağını bir kez daha gösterirken, aziz milletinin ve kahraman güvenlik güçlerinin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşunun yıl dönümünde, milletin iradesinin üstüne irade olmadığını hep bir ağızdan haykırdı.  
Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Nöbetine Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Mustafa Canbey ve İsmail Ok, Garnizon ve 9. Ana Jet Üst Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ergin Dinç, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğg. Mahmut Büyükcingi, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bakım Albay Dr. Tayfun Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Tanrıtanır, Balıkesir  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG Bnb. Emrah Kadir Çakır, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, siyasi parti temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 6 yıl önce karanlık geceyi aydınlık sabaha ulaştıran 15 Temmuz gecesine ait görüntüler yayınlandı. 
Vali Şıldak, Demokrasi Nöbetinde yaptığı konuşmada, "Balıkesir'i tebrik ediyorum. Gerçekten bu akşam coşkulu bir kalabalıkla Milli İrade Meydanımızı doldurdunuz. Sağ olun, var olun. Bu akşam aslında demokrasi zaferinin yaşandığı 6'ncı yıl dönümünü kutladığımız demokrasi bayramıdır. 15 Temmuz; Türkiye aşkına, demokrasi, vatan, millet, özgürlük, milli irade, bayrak, milli ve manevi değerlerimiz uğruna bir milletin direnişi ve ayakta kalma mücadelesidir. Emperyalist güçlerin kullandığı piyon örgütün, terör örgütüne dönüşmüş bir yapının Türkiye'de devleti ve milletin birliğini ortadan kaldırma girişiminin engellendiği gecedir. 15 Temmuz bir Çanakkale'dir, Kurtuluş Savaşı'dır. 15 Temmuz Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyetin sahiplenişidir. 15 Temmuz daha sonrasında da ülkemizin maruz kaldığı her tür terör saldırısının, her tür iç ve dış mihrakın tehditlerinin milletimiz tarafından devletimizin sağlam güçleriyle karşı konulduğu ve o gün yok edildiği, yokluğa mahkum edildiği tarihtir." dedi. 
Görev yaptığı iki yılı aşan sürede Balıkesir'e 9 şehit ateşi düştüğünü açıklayan Vali Şıldak, "Maalesef bu yolculuk durmayacak. Bu topraklarda yaşamanın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın, özgürce bu coğrafyada hüküm sürmenin ve bağımsız olmanın bedeli var. Bu bedeli ödüyoruz, ödemeye devam edeceğiz. Her birimizin gönlündeki, damarındaki, aklındaki, kalbindeki, yüreğindeki aynıdır. Bugün olduğu gibi tek bir yürek, tek bir güç olarak bölünmeyeceğiz, birliğimizi daha da güçlendirerek, güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz." şeklindeki sözleriyle meydanı dolduran vatandaşlardan coşkulu alkış aldı.  
15 Temmuz gecesi Ankara ve İstanbul'da sokağa çıkarak darbe girişimine karşı duran, yine aynı gece şehit düşen Ramazan Konuş'un gazi olan kızı Nazmiye Rümeysa Konuş ile Gazi Volkan Ezen o gecenin canlı şahitleri olarak yaşadıklarını anlatan konuşmalarıyla duygu dolu anlar yaşattılar.  
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hain darbe girişimi esnasında milletin ve devletin simgesi olan sancağın yere düşmediğinin mizanseni olan ve 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Sancak Koşusu” Balıkesir'de 15 Temmuz Şehitler Anıtı’ndan başlatıldı. Konuşmaların ardından farklı daldan sporcuların katıldığı koşuyla Milli İrade Meydanına ulaşan Şanlı Sancak Vali Şıldak tarafından teslim alındı.  
Program Kur'an-ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemine atfen şiirlerinin okunması ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne özel düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesiyle devam etti. Balıkesir’in her noktasından görülen havai fişek gösterisi coşkuyla ve ilgiyle izlendi.  
Hain darbe girişimi gecesi minarelerden yükselen ve 15 Temmuz ruhunda ayrı bir yeri olan salâ yine aynı saatte tüm Balıkesir Camilerinde 00.13’te okundu. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Temmuz' yürek
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli