Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir - Edremit Köprülü kavşağı mecliste

Balıkesir - Edremit Köprülü kavşağı mecliste

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesir'in Körfez bölgesinde bitmeyen yol çalışmaları ve yetersiz köprülü kavşak veya battı-çıktı nedeniyle yaşanan trafik çilesini TBMM gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesir’in Körfez bölgesinde bitmeyen yol çalışmaları ve yetersiz köprülü kavşak veya battı-çıktı nedeniyle yaşanan trafik çilesini TBMM gündemine taşıdı.
Akova, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi.
Akova, soru önergesinde şu hususlara değindi: “Başbakanlığın 2008 yılı Bölünmüş Yol Yapımı Konusundaki Genelgesine rağmen, Balıkesir’in Körfez bölgesine ulaşımı sağlayacak yol yıllardır bitirilmediği gibi, Balıkesir - Edremit köprülü kavşağı henüz tamamlanmamıştır. Üstelik Altınoluk’un içinden geçen E-87 karayolunda yazın çok yoğun bir trafik yaşanması nedeniyle çile yoluna dönüştüğü, çok fazla kazanın olduğu ve köprülü bir kavşağa ya da alt geçide ihtiyaç olduğu kesindir.”
Akova, bu bağlamda aşağıdaki soruları yöneltti: “Balıkesir-Edremit köprülüğü kavşak çalışmalarına ne zaman başlanmıştır? Araçların güvenli geçişleri için risk oluşturan köprülü kavşak neden yıllardır bitirilmemiştir; Balıkesir-Edremit köprülüğü kavşağı ne zaman bitirilecektir? Altınoluk’un içinden geçen E-87 karayolunda yaşanan yoğun trafiği ve trafik kazalarını engellemek için köprülü kavşak ya da battı-çıktı yol yapılması planlanmakta mıdır? Planlamıyorsa bu yolda ki trafiğin rahatlaması için ne zaman bir şeyler yapılması düşünülecektir?



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli