Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir AFADa Akustik Dinleme Cihazı

Balıkesir AFADa Akustik Dinleme Cihazı

Balıkesir İl Özel İdaresi tarafından, gece kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere akustik dinleme cihazı satın alındı.

Balıkesir İl Özel İdaresi tarafından, gece kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere akustik dinleme cihazı satın alındı.
Balıkesir İl Özel İdaresi 2012 yılı Afet ve Acil Durum Hizmetleri Yatırım Programında bulunan Çok Fonksiyonlu Kurtarma Aracı alımı yapılarak, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) araç parkına kazandırıldı.
Aracın teslimatının yapılması sonrası araç hakkında AFAD Şube Müdürü Fikret Tezcan`dan bilgi alan Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, gece kurtarma çalışmalarında kullanılan Termal Kamera ve göçük altındaki kurtarma çalışmalarında kullanılan Akustik Dinleme cihazını test etti.
Aracın Balıkesir`e hayırlı olmasını dileyen Genel Sekreter Deniz, "Doğal afet ve kazaların ne zaman gerçekleşeceği belli olmuyor, umarım aracı kullanmak zorunda kalmayız ama kurum olarak her türlü kaza ve doğal afetlere hazırlıklı olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
230.000 TL maliyetle alımı gerçekleştirilen Çok Fonksiyonlu Kurtarma Aracı, 7 kişi taşıma kapasitesine sahip olup, trafik kazalarında kullanılmak üzere kesme ve ayırma cihazı, enkaz altında kalanları kurtarmak için akustik sesli dinleme cihazı, gece veya karanlık ortamlarda kullanılmak üzere termal kamera, 360 derece dönebilen teleskopik aydınlatma cihazı, jeneratör, hilti kırıcı, demir-beton ve ağaç kesme makinesi, motopomp ve dalgıç pompa ayrıca çekme halatı gibi bir çok özelliğe sahip olduğu açıklandı.
Çok Fonksiyonlu Kurtarma Aracında görev yapacak personel ile ilgili olarak eğitimlerin devam ettiği, eğitimlerin tamamlanmasının ardından aracın ihtiyaç halinde hizmet vereceği kaydedildi.
Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli