Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“Balıkesir Aile Çalıştayı” gerçekleştirildi

“Balıkesir Aile Çalıştayı” gerçekleştirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın öncülüğünde; üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin derlendiği ve “Balıkesir Aile Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın öncülüğünde;  üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin derlendiği ve “Balıkesir Aile Çalıştayı” gerçekleştirildi.  
Vali İsmail Ustaoğlu 81 İlde eş zamanlı olarak yapılan program kapsamında düzenlenen çalıştayın Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Ustaoğlu, “Bizim geleneğimizde, kültürümüzde, ailemizde, geçmişimizde, inancımızda aile kutsaldır. Bu anlayışla Türkiye Yüzyılı hedefine adım adım ilerlediğimiz bu dönem içerisinde bizim için üzerinde en fazla durmamız gereken hususların başında ailenin korunması gelmektedir.” dedi. 
Hem milli kültürde hem de inancın temelinde bulunan aile müessesinin ülkemizde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Vali Ustaoğlu, “Kadim geleneğimizde aile ile toplum, aile ile devlet bir ve hep beraber olmuştur. Tarihte bunun birçok örneğini görürüz. İşte büyük cihan padişahlarının aile yaşantılarından tutun, devletimizin, imparatorluğumuzun kuruluş sürecinden cumhuriyete geldiğimizde ve cumhuriyete geçiş sürecimizden itibaren hep ailelerin ön plana çıktığını, güçlü ailelerin hep ön planda olduğunu hep beraber görürüz. İşte bunun; Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli fikir babası olarak bildiğimiz Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” sözünden ilhamla aileyi yaşatmak, nesli korumak, aileleri sağlam temeller üzerine inşa etmek, desteklemek ve korumak asli görevlerimizin başında gelmektedir.” diye konuştu. 
Açılışın ardından gün boyu süren oturumlarda; “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme” ile “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” başlıklarına yer verildi.  
Ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat, uygulamalar ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanların tartışıldığı çalıştayda, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik geliştirilebilecek politikalar ve ailenin korunmasına ilişkin hak ve sorumlulukların güvence kapsamının nasıl genişletileceğine yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Çalıştay sonrasında çıkarılan tespit ve önerileri içeren “Balıkesir Aile Çalıştayı Raporu” hazırlanacağı ve rapor ile birey, aile ve topluma yönelik sosyal politika ve hizmetler alanında çalışmalara yön verilmesi planlandığı bildirildi.  Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı