Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Barosundan 30 Ağustos mesajı

Balıkesir Barosundan 30 Ağustos mesajı

Balıkesir Barosu 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Baronun açıklamasında Müdafa-i Hukuk felsefesine dikkat çekildi.

Balıkesir Barosu 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Baronun açıklamasında Müdafa-i Hukuk felsefesine dikkat çekildi.
Balıkesir Baro Başkanı Yaşar Meyvacı imzasıyla basına gönderilen Zafer Bayramı mesajında şu görüşler dile getirildi: "30 Ağustos 1922 Zaferi, yalnızca ulusal tarihimizin değil, dünya tarihinin de en önemli dönüm noktalarından birisidir. Çünkü, bu zafer tüm mazlum uluslara, hatta tüm insanlığa, özgürlük ve kurtuluşa; başı dik, onuruyla yönelişin örneğidir. 26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustosta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül`de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıl dönümünü bir kez daha gururla kutlarken özellikle belirtiyoruz ki, zaferimizin temelinde ulusumuzun kendisine olan güveni ve inancı vardır. Temelin harcı da Müdafa-i Hukuk felsefesidir. İnsanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleştirilebileceğinin bu en güzel örneği, canı ve kanı pahasına da olsa ulusumuz tarafından gerçekleştirilmiştir. Hukuk Devletinin ve hukukun savunucuları, uygulayıcıları, Balıkesir Barosu mensupları olarak, Ulusumuzun ve Balıkesir Halkının bu büyük bayramını yürekten kutlarken; sevgili önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahramanlarımızı saygıyla anıyor; çağdaşlaşma yolundaki laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak yaşatmak kararlılığında olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti`nin, bu yolda sarsılmaz adımlarla ilerlemesine ilişkin sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli