Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Basını ABnin Başkentinde

Balıkesir Basını ABnin Başkentinde

Balıkesir Basın tarihinde bir ilk olması yanında Türkiyedeki basın kuruluşları arasında örnek gösterilen AB projesi kapsamında gazetecilerin Avrupa yolculuğu sürüyor.

Balıkesir Basın tarihinde bir ilk olması yanında Türkiye`deki basın kuruluşları arasında  örnek gösterilen AB projesi kapsamında gazetecilerin Avrupa yolculuğu sürüyor. 
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan, Balıkesir Valiliği yanında Haberci, Birlik ve Politika gazetelerinin ortak olarak yer aldığı,``Yerel Medyanın AB standartlarında Demokrasiye Katkısı`` projesi kapsamında ikinci kafile Belçika`nın başkenti Brüksel`e uğurlandı. 
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ile Proje Koordinatörü Şenol Tekin tarafından yolcu edilen ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İzzet Yıldırım, Çağdaş Yılmazer, Ertan Filizel, Emrah Elmas, Mert Özgenç, İbrahim Temir, Cengiz Cesur, Rasim Turhan, oluşan kafile Belçika`ya ulaştı. 
Grup sorumluluğunu İzzet Yıldırım`ın üstlendiği  Balıkesir heyeti, ilimizin zenginlik ve güzelliklerini yansıtan çeşitli tanıtım materyallerini Brüksel`deki temasları sırasında dağıtıp tanıtımına katkı sağlayacak.
Gazeteciler bir ay süreli eğitim programı doğrultusunda  Brüksel`deki medya kuruluşlarında incelemelerde bulunacak, basın-yayın kuruluşlarının yöneticileriyle biraraya gelerek Brüksel`deki medya yapısını öğrenecek. 
DÖRT ÜLKEYE 38 GAZETECİ
Balıkesir Basın tarihinde bir ilk ve camianın `yüzakı` olduğunu belirten Demir, ``Proje kapsamında 38 meslektaşımız, gruplar halinde Avrupa ülkelerinde eğitim alacak. Portekiz`e giden 10 arkadaşımız çalışmalarını başarıyla tamamladı. 8 meslektaşımızı Belçika`ya gönderdik. Cumartesi günü ise, 18 meslektaşımızı Almanya`ya uğurlayacağız. İngiltere ekibi ise 16 Haziran`da yola çıkacak. Meslektaşlarımız 4`er haftalık eğitim alacak. Balıkesir ile AB medyasının kıyaslama imkanını yakayalacak. Belçika`ya uğurladığımız ekip Brüksel`e ulaştı ve buradaki çalışmalarına başladı`` dedi.
AB PROJESİ UFUK AÇACAK
Demir, iş gücü niteliğinin belirlenmesinde ise insan ve aldığı eğitimin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
``Türkiye`de dar bir çevrede yetişen ve uygulamada sıkıntı çeken medya ve iletişim mezunları ya da medya çalışanları, almış oldukları bu kısıtlı eğitimi AB`de alacakları mesleki eğitim programıyla daha da pekiştirme imkanı elde edecekler aynı zamanda pratikte de deneyim sahibi olacaklardır. Meslektaşlarımız bu proje ile kendilerini geliştirme ve deneyim elde etme imkanına sahip olacak."
YENİ MEDYA`YA HAZIRLIK 
Proje ile öz güvenleri artmış, kalifiye hale gelen gazetecilerin, ülkemize döndüklerinde AB medya sektörünün yeni trendlerini burada da uygulamaya hazır hale geleceklerini belirten Demir, AB`de medya stratejisinin nasıl bir gelişim sürecinde olduğunu gören gazetecilerin, Türkiye`nin dolayısıyla Balıkesir`in medya stratejisinin nasıl oluşturulması gerektiği konusunda da bilgi sahibi olacaklarını bildirdi.
94  BİN AVROLUK PROJE
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti`nin,  Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı`nca kabul edilen ``Yerel Medyanın AB Standartlarında Demokrasiye Katkısı: Genç Gazeteciler Avrupa`daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor`` adlı projesi toplam 93 bin 554 avro hibe desteği aldı.  Bu proje, Balıkesir basın tarihinde ilk oldu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu