Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Belediye Başkanı Ok, adaylığını açıkladı

Balıkesir Belediye Başkanı Ok, adaylığını açıkladı

Balıkesir Belediyesinin MHPli Başkanı İsmail Ok, seçim tarihine 11 ay kala yeniden aday olacağını açıkladı.

Balıkesir Belediyesi`nin MHP`li Başkanı İsmail Ok, seçim tarihine 11 ay kala yeniden aday olacağını açıkladı.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Mart 2014 tarihinde yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine aday olduğunu açıkladı. 
Hafta sonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin belediye başkanları toplantısına katılan İsmail Ok, toplantıyı ve genel merkezdeki havayı değerlendirdi. 
İsmail Ok, "Belediye başkanları toplantısında bu konu ile ilgili görüşmem olmadı. Genel konular hakkında görüştük. Ancak daha önce Ankara ziyaretlerim oldu. Genel merkezin isteği bu yönde. Genel merkezimiz anketler yaptırıyor, bağımsız kuruluşlar anketler yaptırıyor. Ellerinde veriler var, yaşayarak gördükleri var. Kamuoyunun, Balıkesir halkının, genel merkezin ve teşkilatlarımızın da isteği ortada. il yönetimi ve yetkililer bunu değerlendirecektir. Herkes ona göre yol haritasını çizecektir. Gerek halktan gerekse genel merkezden omzumuza yüklenen bir sorumluluk var, bundan kaçmamız söz konusu değil" dedi.
İsmail Ok, AK Parti`de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ile CHP`de adı geçen Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş`ün isimlerine yapılan anket ile cevap vermeyi tercih etti. 
Başkan Ok, "Biz geçmişte olduğu gibi başka partiler üzerinden siyaset yapmayı düşünmediğimiz için yaptıklarımıza bakıyoruz. Aday olanlara hayırlı olsun diyorum. Centilmence bir yarış olmasını dilerim. İnşallah aday olan diğer arkadaşlarımız için hayırlısı olur. ORC Araştırma Şirketi`nin birkaç gün önce açıkladığı bir anketi var. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için AK Parti % 34, bizim % 30 sonrada CHP geliyor. Daha biz yarışa başlamadık bile. Bu ankette MHP`ye oy veririm diyenlerin de % 84,1`i beni aday görmek istiyor. Benim adaylığım netleşmediği için birçok vatandaş bu ankete katılım yorumu daha farklı olmuştur. Adaylığım duyulduğunda bu sayısal verilerin daha hızlı değişeceğini umuyorum" dedi. 
Büyükşehir Belediye seçimini değerlendiren Başkan İsmail Ok, "Balıkesir coğrafi olarak İstanbul`un 3 katı büyüklüğünde bir yer. Dolayısı ile bu dez avantaj, ben bunu avantaja çevireceğim. Çok harcayacak paramız yok ama emeğimize acımıyoruz. Körfez ve Bandırma bölgesinde genel seçimlerde sol açık ara öndeydi. Kırsal bölgelerde ise AK Parti açık ara önde. Bu tabloya baktığında MHP yok gibi duruyor diyebilir bazıları. Ancak, 2009 yerel seçimlerini hatırlatmak istiyorum. 2009 yerel seçimlerine girerken 2004`deki oy oranımız % 9 küsurdu ve barajı aşamamıştık. Bu % 9`luk oyumuzu % 41,1`e çıkardık. 10 bin 300 civarındaki oyumuzu 60 bine çıkardık. Oylarımızı yüzde olarak 4 katından fazla, sayısal olarak 6 katından fazla arttırdık. Allah`ın izni ile 3 bölgede de bizi tanıyan, bizi bilen insanlar var. Seçim kazanmamızdaki en büyük etken maddi gücümüz değil, bizi tanıyan insanların bize kefil olmasıdır. Bunu hala anlayamayanlar var, hasbelkader olduğunu, tesadüfen kazandığımızı sanıyorlar. Bunun tesadüf olmadığını seçimlerde göstereceğiz. Akılcı ve stratejik bir çalışma yaparak, seçim işlerinden sorumlu bir ekip ve bunların alt ekipleri ile yapılanma oluşturacağız. İnşallah Balıkesir halkının hayır ve duaları ve destekleri ile kazanacağız" diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false