Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Balıkesir bölgesinin Taşı toprağı altın

Balıkesir bölgesinin Taşı toprağı altın

Yerüstü kaynaklarıyla ciddi bir ekonomik potansiyele sahip Balıkesirin taşı toprağının altın değerinde. Maden rezervleriyle Türkiyede hatırı sayılır bir yere sahip olan Balıkesirde Türkiye ortalamasının 3.5 katı maden ruhsatı veriliyor.

Yerüstü kaynaklarıyla ciddi bir ekonomik potansiyele sahip Balıkesir`in taşı toprağının altın değerinde. Maden rezervleriyle Türkiye`de hatırı sayılır bir yere sahip olan Balıkesir`de Türkiye ortalamasının 3.5 katı maden ruhsatı veriliyor.
Balıkesir`de var olan maden rezervlerinin en önemli özelliğinin zengin ve çeşitli olması gösterilirken, dünyada ticareti yapılan 90 çeşit mineralden 37`sinin Balıkesir`de bulunuyor. Dünya bor rezervinin yüzde 70`ini elinde tutan Türkiye`deki potansiyelin üçte biri Bigadiç sınırları içinde yer alıyor. Stratejik özelliğiyle sadece bor madeninin bile Balıkesir`i tek başına zirvede tutmaya yettiği belirtiliyor.
Bigadiç`ten çıkarılan bor minareli, Bandırma`daki Etibor tesislerinde işlenerek hammadde olarak tüm dünya`ya ihraç ediliyor.  
Diğer yandan mermer rezervleri bakımından Türkiye`de ciddi bir paya sahip olan Balıkesir, ülkenin mermer rezervlerinin dörtte birini coğrafyasında bulunduruyor. Sındırgı ise, kağıt ve seramik endüstrisi başta olmak üzere kimya sektöründe de hammadde olarak kullanılan kaolen mineralinin en zengin yataklarına sahip. Yeni altın sahaları bulunan Ayvalık, Havran ve Kepsut`ta bu sahaların Balıkesir ekonomisine kazandırılması için de çalışmalar yürütülüyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı