Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesir Büyükşehir olmaya hazırlanıyor

Balıkesir Büyükşehir olmaya hazırlanıyor

Balıkesir Büyükşehir olduğu takdirde, Erdeke bağlı Ocaklar ve Karşıyaka Belediyeleri kapatılıp, her iki belde Erdekin mahallesine dönüşüyor.

Balıkesir Büyükşehir olduğu takdirde, Erdek`e bağlı Ocaklar ve Karşıyaka Belediyeleri kapatılıp, her iki belde Erdek`in mahallesine dönüşüyor.
Ocaklar ile Karşıyaka Beldelerinin mahalleye dönüşmesiyle, her iki belde de kayıtlı seçmenler Erdek Belediye Başkanlığı seçimi ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy kullanabilecek.
Erdek`e bağlı köy seçmenlerinin ise, Balıkesir Büyükşehir ve Erdek Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy kullanıp kullanamayacağı, çıkacak olan yasa sonrası netlik kazanacağı öğrenildi.
Balıkesir Mart 2014 yerel seçimlerine büyükşehir olarak girdiği takdirde, il genelindeki belde belediyeleri kapanıyor.
Kapanacak belde belediyeleri arasında Ocaklar ile Karşıyaka belediyeleri de yer alırken, buralar Erdek`in mahallesi oluyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın genel seçimler öncesi açıkladığı Büyükşehir olacak illeri şimdiden büyükşehir olma heyecanı sardı. 11 ilin Büyükşehir olması için kanun tasarısı hazırlanırken Büyükşehir olmanın en büyük değişiklik yaratacağı illerin başında Balıkesir geliyor.
Balıkesir ili komple Büyükşehir olunca Erdek`teki belde belediyeleri, Ocaklar ve Karşıyaka belediyeleri kapanacak ve buralar Erdek Belediyesi`nin mahallesi olacak. Erdek`in bütün köyleri Büyükşehir`e bağlanacak. Köylerin 2 yıl içinde imar planları yapılacak. Erdek İlçesi Ocaklar ve Karşıyaka Beldeleri ile birlikte tek belediye olmuş olacak.  Önümüzdeki yerel seçimlerde belde belediyeleri son bulacak. Erdek seçmenleri seçimlerde Erdek İlçe Belediyesine ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacak. 3-4 aya kadar meclise gelmesi beklenen tasarının ardından 2014 yılında büyükşehir belediyesi altyapısının tamamlanacağı belirtiliyor.
Balıkesir`in yer alacağının öğrenildiği büyükşehir adayı iller arasında, Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon yer alıyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı