Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Balıkesir büyükşehir oluyor Ocaklar ayakta

Balıkesir büyükşehir oluyor Ocaklar ayakta

Ocaklar halkı belediyenin kapatılmasını istemiyor Balıkesirin Büyükşehir olmasını biz Balıkesirlilerin görüşünü almadan büyükşehir statüsü içine alınmasına karşı çıkıyoruz tepkisi koyan Ocaklar halkı, il genelinde acilen Balıkesirin Büyükşehir..

Ocaklar halkı belediyenin kapatılmasını istemiyor!
Balıkesir`in Büyükşehir olmasını biz Balıkesir`lilerin görüşünü almadan büyükşehir statüsü içine alınmasına karşı çıkıyoruz tepkisi koyan Ocaklar halkı, il genelinde acilen `Balıkesir`in Büyükşehir olmasına Evet-Hayır konusunda referandum yapılmasını istedi.
Balıkesir`de 34 belde belediyesinin kapatılmak istenmesine tepkiler her geçen gün çığ gibi artıyor.
Balıkesir`in Mart 2014 yerel seçimlerine büyükşehir statüsüyle girecek olmasından dolayı, Balıkesir genelinde kapatılacak belde belediyeleri arasında yer alacaklarını ileri süren Ocaklar belde halkı, 18 Nisan 1999`da tanıştıkları belediyecilik hizmetlerinden çok memnun olduklarını, belediye sayesinde Ocaklar`ın Güney Marmara Bölgesi`nde çok önemli bir tatil ve eğlence merkezi olduğunu dile getirdi.
Balıkesir genelinde bürokrasiyi azaltmak, hizmet bütünlüğünü sağlamak ve karmaşayı gidermek amacıyla büyükşehir statüsüne alınması yönünde Ankara`da çalışmalar devam ederken, Ocaklar halkı, belediye olarak kalmak için kolları sıvadı. 
Hafta içinde ziyaret ettiğimiz Ocaklar`da görüşlerini aldığımız belde halkı Ocaklar Belediyesi`nin kapatılmaması gerektiğini savundu. 
Yeni Erdek Gazetesi`nin, beldeyi ziyaretten memnun kaldığını belirten Ocaklar`da görüşünü aldığımız vatandaşların, Balıkesir Büyükşehir statüsüne bakışları:
Mehmet Gülmüş: Ocaklara belediye kurulması için 14, 15 yıl önce çok mücadele vermiştik. 18 Nisan 1999 seçimleriyle birlikte Ocaklar da belediye kurulduğu gün bizim bayramımızdı. Ertesi gün tüm Ocaklar halkı olarak hepimiz ellerimize aldığımız süpürgelerimizle tüm sokak ve kaldırımlarımızı temizlemiştik. Belediyemizin kapatılıp geriye dönüş istemiyorum. Büyükşehir konusunda referandum yapılsın istiyorum.
Rıza Işık, Hüseyin Ünal, Adil Yorak, Süleyman Tanış, Zafer Kertiş, Metin yorak, Sadettin Sutaş, Selahattin Göç, Yiğit Çile, Turan Kantarlı: Balıkesir`in büyükşehir yapılacak olmasının ardından belediyemizin kapatılacak olmasından üzüntülüyüz. Belediye giderse, beldemize yazık olur. Buranın çöpünü dahi kaldıramayız, Ocaklar perişan olur. 130 kilometre uzaklıktaki Balıkesir`den buraya hizmet gelmesini kimse beklemesin. Ocaklar`ın yaz ve kış ayları arasındaki nüfus farkını düşünün. Siyasilere buradan sesleniyoruz; Sizler Balıkesir`i Büyükşehir yapmadan önce bizlerin görüşünü niçin almıyorsunuz? Balıkesir genelinde referandum yapın, çoğunluk ne derse o olsun.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı