Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir de Turizmde İstihdam Projesi

Balıkesir de Turizmde İstihdam Projesi

Hollanda Başkonso-losluğu, Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan...

Hollanda Başkonso-losluğu, Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Balıkesir Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan turizmde istihdama yönelik örnek proje hakkında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonu`nda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Hazırlanan proje tüm detayları ile basına ve katılımcılara tanıtıldı. 
Proje tanıtımına eğitim alacak 60 katılımcının yanı sıra eğitim verecek öğretim elemanlarından Doç. Dr. Düriye Diner Bozok, Yrd. Doç. Dr. Bayram Şahin, Yrd. Doç. Dr. Seda Şahin, Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfü Met ve Öğr. Gör. Kazım Biber katıldı. 
Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi`nden Doç. Dr. Kamile Gülüm`ün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde hazırlayarak, Hollanda Başkonsolos-luğuna sunduğu "Büyük Umutlar, Küçük Adımlar Projesi" (BUKAP) değerlendirme komitesi tarafından kabul edilerek 30 Kasım 2012 - 30 Nisan 2013 tarihleri arasında desteklenmeye layık görüldü.
Hollanda Başkonso-losluğu`nun "MATRA Programı" kapsamında hazırlanan projenin amacı, örgün eğitim kurumlarından yeterince yararlanamamış ya da eğitimini yarıda bırakan çocuk ve gençlerin deneysel ve teorik eğitim yöntemleri aracılığıyla yaşam becerilerini arttırmak, başarı motivasyonlarını desteklemek, ayrıca turizm alanında verilecek mesleki eğitim ile de istihdam edilmelerine katkı sağlamak olarak belirlendi.
Proje yürütücüsü Doç. Dr. Kamile Gülüm, 30 Kasım 2012 Cuma günü saat 13.00 deki açılış konuşmasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nün destekçi kurum olarak yer aldığı projede eğitici desteğinin de, Üniversitemizin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından sağlanacağını belirtti. Nitelikli servis ve kat görevlileri gibi personelin yetiştirilmesini amaçlayan projenin, 30 Kasım 2012 - 30 Nisan 2013 tarihleri arasında 5 aylık sürede Necatibey Eğitim Fakültesi bünyesinde yürütüleceğini söyleyen Gülüm, proje kapsamında verilecek mesleki eğitimlerin yanı sıra sosyal ve kültürel program çerçevesinde de gezi ve sinema gibi etkinliklerin de düzenleneceğini dile getirdi. Yaklaşık 60 katılımcının eğitim alacağı proje sürecinde, turizm sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunulacağını ifade eden Gülüm, proje sonunda istihdam konusunda da başarılı sonuçlar hedeflediklerini vurguladı. Gülüm ayrıca projeden faydalanarak eğitim almak isteyenlerin başvurularını İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yaparak projeyle ilgili detaylı bilgi edinebileceklerini sözlerine ekledi. Konuşmasının sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan` a bu projenin hazırlanma ve kabul aşamasında gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı