Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti: Gazeteciler dayak ve küfür yemek için değil, haber yapmak için var

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti: Gazeteciler dayak ve küfür yemek için değil, haber yapmak için var

Gönende yayınlanan İşte Meydan gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Çiçek, bir siyasi partinin ilçe kongresinde sözlü saldırıya uğradı. Çiçeki darp etmek amacıyla üzerine yürüyen bir partili ise, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Gönen`de yayınlanan İşte Meydan gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Çiçek, bir siyasi partinin ilçe kongresinde sözlü saldırıya uğradı. Çiçek`i darp etmek amacıyla üzerine yürüyen bir partili ise, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. 
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla, Demokrat Parti Gönen İlçe Teşkilatının kongresinde yaşanan İşte Meydan Gazetesi sahibi Ahmet Çiçek`e yönelik saldırı girişimini kınadı. 
Ülkemizde gazetecilere yönelik saldırılardaki artışın kaygı verici boyuta ulaştığına dikkat çekilen BGC açıklamasında, medya çalışanlarının hedef alındığı sözlü ve fiziksel şiddetin günümüzde olağan gibi görüldüğü bir dönem yaşanıldığına işaret edildi. 
Medya çalışanlarına sözlü, yazılı ve fiziksel olarak saldırılması alışkanlığının devam ettiği  hatırlatılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Gazetecilerin özellikle siyasetçiler tarafından hedef gösterilmesinden cesaret alan çevreler, işi kabadayılığa dönüştürdü. Bunun son örneği Gönen`de görüldü. 
Demokrat Parti teşkilatının genel kurulunu izleyen meslektaşımız Ahmet Çiçek, bazı partililerin küfür ve hakaretlerine maruz kaldı. Olayın fiziksel şiddete dönüşmesi ise güvenlik güçleri tarafından engellendi. 
Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, gazetecilerin en önemli işlevidir.  Ne yazık ki, bu demokratik gerçeğin yok sayılmaya çalışılan dönem yaşamaktayız. Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale gelmesinin basın özgürlüğü açısından vahim bir durum oluşturduğu bilinmelidir.
Gazeteciler dayak yemek, kendini bilmek kişi veya kişilerin hakaretlerine maruz kalmak için değil, haber yapmak için var.  Bunu bir kez daha hatırlatmayı görev sayıyoruz. Saldırganlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli