Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir genelinde 100 bin fidan toprakla buluştu

Balıkesir genelinde 100 bin fidan toprakla buluştu

Tüm ülkede eşzamanlı olarak 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ve bu yıl 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla gerçekleştirilen programda fidanlar toprakla buluştu.

Tüm ülkede eşzamanlı olarak 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ve bu yıl 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla gerçekleştirilen programda fidanlar toprakla buluştu. Balıkesir genelinde 19 ayrı noktada 100 bin fidan büyük bir coşkuyla geleceğe nefes oldu. 

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Altıeylül İlçesi Taşköy Mahallesi’nde düzenlenen programda konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, % 50’sine yakını orman olan Balıkesir'de her yıl 15 bin dekar alanda ağaçlandırma yapıldığını söyledi. 

Milli Ağaçlandırma Günü ile ülkemizde ağaca, yeşile ve ormana verilen değerin bir kez daha gösterildiğini belirten Vali Şıldak ‘Ne yaptık, ne yapıyoruz, ağaçlandırma konusunda nasıl yol alıyoruz’ sorularının muhasebesinin yapıldığı bir gün olarak bugünü kutluyoruz. Bütün ilçelerimizde toplam 19 ayrı noktada bugün 100 bin fidanımız toprakla buluşacak. Her yıl durmak bilmeden yıllık 2,5 milyon ağaç dikildiğini göz önüne alırsak, Balıkesir'de yaşayan her bir vatandaşımız için 2 fidan dikilmiş oluyor. % 50'sine yakını orman olan Balıkesir'de 15 bin dekar alanda her yıl ağaçlandırma yapılıyor.” dedi. 

Bilhassa yaz sezonlarında yeşil örtü olan ormanları korumak için gösterdikleri meşakkatli bir çalışma temposu dolayısıyla orman teşkilatına da teşekkür eden Vali Şıldak, “Gençlerimiz, çocuklarımız ağaç sevgisi ile büyüyorlar. Onların da burada bulunması, havayı teneffüs etmeleri bu sevginin pekişmesi, o atmosferi algılamalar açısından çok önemlidir. Yeni nesil çevre bilinci ve ağaç sevgisi konusunda çok daha duyarlılar, çünkü o bilinçle yetişiyorlar.” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Şıldak, katılımcılar ve çocuklar ile birlikte fidanları toprakla buluşturarak geleceğe nefes olundu. 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı