Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün kuruluşu tamamlandı

Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün kuruluşu tamamlandı

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün (BALOSB) Ticaret Bakanlığı ile 29 Aralık 2020 tarihinde yaptığı protokolle Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması ile ilgi

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün (BALOSB) Ticaret Bakanlığı ile 29 Aralık 2020 tarihinde yaptığı protokolle Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması ile ilgili çalışmalar başlatıldı. 
Yapım işine 10 Mart 2022 tarihinde başlanan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü Binası yaklaşık 30.000 m2’lik alan üzerinde kurulacak olup Aralık 2022’de bitirilmesi, Ocak 2023’te de faaliyete geçirilmesi planlanıyor.  
Yeni Gümrük Binası faaliyete geçinceye kadar OSB ve Sanayi Odası tarafından tahsis edilen yerde Gümrük Müdürlüğü faaliyete geçirildi. 
Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Binasının zemin katında, 30 Mayıs 2022 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü 5 personeli ile mesai yapıyor. 
Balıkesir Gümrük Müdürlüğünün, her tür ithalat, ihracat, transit, antrepo, yolcu ve posta işlemlerini yapmaya yetkili A sınıfı bir gümrük idaresi olarak hizmet vermeye başladığını söyleyen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Gümrük Müdürlüğünün Balıkesir’e kazandırılmasının önemli bir adım olduğunu ve kısa süre sonra kendi binasında hizmet vereceğini açıkladı. 
Hem ithalat hem de ihracat sürecinde firmaların çözüm ortağı olacak olan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nde karayolu, demiryolu ve havayolu lojistik bağlantıları sebebiyle geniş bir yelpazede iş ve işlemler sürdürülebilecek, talep edilebilecek tüm gümrük işlemleri yapılabilecek. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı