Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir, hayvan severlikte Türkiye’ye örnek olacak

Balıkesir, hayvan severlikte Türkiye’ye örnek olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mutlu Patiler Buluşması” kapsamında hayvan severlerle bir araya gelen Başkan Yücel Yılmaz, sokak hayvanlarını gönüllü vatandaşlara zimmetleme uygulamasıyla yaşamları boyunca beslenme, aşılama v

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mutlu Patiler Buluşması” kapsamında hayvan severlerle bir araya gelen Başkan Yücel Yılmaz, sokak hayvanlarını gönüllü vatandaşlara zimmetleme uygulamasıyla yaşamları boyunca beslenme, aşılama ve tedavileri için onlara bütçe vereceklerini belirterek bu konuda Türkiye’ye örnek olacaklarını belirtti. 
Sokak hayvanlarının sağlık ve refahına yönelik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan faaliyetlerin vatandaşlarla koordinasyon içerisinde sürdürülmesi amacıyla hayata geçirilen “Mutlu Patiler Projesi” kapsamında 4. buluşma gerçekleştirildi. 
Belirli periyotlarda buluşmalar düzenlenerek hayvan sevgisi, doğru besleme, sokak hayvanlarının sağlığı konusunda vatandaşlara bilgilendirmelerin yapıldığı buluşmaların 4üncüsü Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla düzenlendi. 
Bilinçsiz beslemenin ve sokak hayvanlarının sağlık sorunlarının önüne geçmek, daha fazla sokak hayvanına vatandaşların desteğiyle ulaşabilmek, vatandaşlardan doğru geri bildirimler alarak can dostların refahını sürdürebilir bir şekilde sağlamak amacıyla düzenlenen projeye bugüne kadar yaklaşık 1.500 hayvan sever katılım gösterdi. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi “Patikart” sahibi gönüllü vatandaşlara son 3 ayda düzenli aralıklarla 10 bin kilogram mama desteği sağladı. Projeye katılım sağlayan gönüllülere etkinlik ve faaliyetler konusunda SMS bilgilendirmede bulunuluyor. 
Sokak hayvanlarını tamamen gönüllülere zimmetleyip onlara bütçe vereceklerini dile getiren Başkan Yücel Yılmaz “O canlımız; yaşamı boyunca sahipli olacak ve beslenmesi, aşılanması, tedavisi gibi gerekli tüm ihtiyaçları karşılanacak. Tüm gönüllülerimizle birlikte şehrimizde bu işi kontrol altına alacağız. Edremit, Ayvalık, Bandırma ve Merkez de rehabilite merkezleri oluşturacağız. Burada sokak hayvanlarımıza vakit ayırdığınız ve hayvan sever olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.   
Haber Merkezi

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false