Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir İl Encümeninden SGKya arsa satışı

Balıkesir İl Encümeninden SGKya arsa satışı

Balıkesir İl Daimi Encümen toplantısında, Balıkesir SGK ile Çalışma ve İş Kurumunun istediği arsa satışına 2,5 milyon lira karşılığında onay çıktı.

Balıkesir İl Daimi Encümen toplantısında, Balıkesir SGK ile Çalışma ve İş Kurumunun istediği arsa satışına 2,5 milyon lira karşılığında onay çıktı. 
Balıkesir İl Daimi Encümeninde, Balıkesir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu tarafından Balıkesir İl Özel İdaresine ait bir arsanın talebi görüşüldü.
Geçtiğimiz gün İl Genel Meclis Binasında yapılan İl Daimi Encümen toplantısında, mülkiyeti Balıkesir İl Özel İdaresine ait (Balıkesir Köy Hizmetleri Müdürlüğü eski Hizmet Binası ve çevresi) satışı gündeme getirildi.
Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz`in başkanlığında yapılan toplantıya 5 il daimi encümen üyesi katıldı.
Yapılan İl Daimi Encümeni toplantısında, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait (Balıkesir Köy Hizmetleri Müdürlüğü eski hizmet binası ve çevresi) Balıkesir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu yeni hizmet binası yapılabilmesi için söz konusu taşınmazın satış talebi görüşüldü.
Toplantıda, 2 bin 200 metre karelik taşınmazın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na 2 milyon 500 bin liraya satılması kararı oy birliğiyle alındı.
Satış rakamının kesinleşmesini takiben gazetemize açıklama yapan Balıkesir İl Daimi Encümeninde görevli AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 18 Mart 2012 Pazar günü Balıkesir`e yaptığı ziyarette, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binalarında incelemelerde bulunduğunu, Balıkesir SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, artan taleplere kurum binasının taleplere yeterince cevap vermekte zorlandığını dile getirip, yeni bir hizmet binasının yapımı için sayın bakandan yer talebinde bulunduğunu hatırlattı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı`nın da Sayın Bakana kurum hizmet binasının fiziki yetersizliğini dile getirdiğine dikkat çeken Onay, her iki kurumun rahat bir ortamda çalışabilmeleri için yapılan arsa araştırmalarında, geçtiğimiz yıllarda Köy Hizmetleri Müdürlüğü olarak kullanılan mülkiyeti Balıkesir İl Özel İdaresine ait 2.200 metre karelik taşınmazın, il daimi encümeninde alınan kararla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na 2,5 milyon liraya satışının gerçekleştirildiğini belirtti.
Bakan Çelik`in, girişimiyle böylesi çok önemli bir problemin ortadan kalktığını hatırlatan Onay, kısa zamanda yapımına başlayacağını düşündüğümüz SGK ve İş Kurumu yeni hizmet binasının yapılmasıyla Balıkesir`de çok önemli eksiklik giderilmiş olacaktır" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı