Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi TÜRKİYE 1.Sİ

Balıkesir İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi TÜRKİYE 1.Sİ

Balıkesir İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) verilerine göre Türkiyedeki meslek liseleri arasında 1. sırada.

Balıkesir İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) verilerine göre Türkiye`deki meslek liseleri arasında 1. sırada.
Balıkesir İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Matbaa Bölüm Şefi ve Öğretmeni Deniz Apaydın "YGS sınav sonuçlarına göre okulumuz meslek liseleri arasında en başarılı durumda. Öğrencilerimize hem meslek öğretiyoruz. Hem de düz liselerde öğretilen teorik eğitimi veriyoruz. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz, meslek yüksek okullarının grafik, matbaa ve gazetecilik bölümlerine sınavsız girebiliyorlar. Yine öğrencilerimiz üniversitelerde basın yayın fakültelerine girerken de ek puan alıyorlar" dedi.
KIZLARIN YENİ
TERCİHİ MATBAACILIK…
Balıkesir`de eğitim veren İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Matbaa bölümünde okuyan öğrencilerin yarısı kızlardan oluşuyor. `Erkek` işi olarak bilinen matbaacılık bölümü kız öğrencilerin en çok tercih ettikleri meslek gruplarının başında geliyor. Kız öğrenciler başarıları ile erkek arkadaşlarına taş çıkartıyor.
Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) verilerine göre Türkiye`deki meslek liseleri içinde en başarılısı olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Balıkesir`de kız öğrencilerin en çok tercih ettiği meslek lisesi oldu. Okulun 2003 yılında kurulan matbaa bölümü ise kız öğrencilerin tercihlerinin başında geliyor.
Okulun matbaa bölümünde okuyan 78 öğrencinin yarısı kızlardan oluşuyor. Baskı Öncesi Operatörlüğü ve Ofset Baskı Operatörü yetiştiren bölümden mezun olan öğrenciler ise Türkiye`nin matbaacı ihtiyacını karşılıyor. Balıkesir İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Matbaa Bölüm Şefi ve Öğretmeni Deniz Apaydın, iki dalda eğitim verilen bölüme Baskı Sonrası Operatörlüğü Bölümü`nün de ekleneceğini açıkladı.
`ERKEK İŞİ` OLMAKTAN ÇIKTI…
Toplumda `Erkek işi` olarak adlandırılan mesleklerden olan Matbaacılık bölümünün tercih edilmesindeki en büyük etkenin okuldan mezun olunduğunda iş bulmanın diğer bölümlere göre daha fazla olması olduğunu belirten Deniz Apaydın "Matbaacılık bölümünü kız öğrenciler daha fazla tercih ediyor. Artık matbaa makinelerini kullanmak eskisi gibi kas gücü gerektirmiyor. Eskiden matbaacıların elleri yüzleri mürekkep olurdu. Şimdiki makinelerde matbaacılar boyaya ve kimyasal maddelere bile ellemiyor. Kağıdı yerleştiriyor, düğmeye basıyor. Artık bu meslek `erkek işi` olmaktan çıktı" dedi.
Yeni Haber Gazetesi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli