Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir İtfaiyesi ile göz kamaştırıyor

Balıkesir İtfaiyesi ile göz kamaştırıyor

Balıkesir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit İtfaiye Eri Kamil Çağlar Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Balıkesir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit İtfaiye Eri Kamil Çağlar Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.
Savaştepe karayolu 1. kilometresinde bulunan yapılan ve 8.500 metrekare büyüklüğündeki alanda gerçekleşen törene, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, Balıkesir Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk, Ali Öztozlu, bazı belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bugün burada Balıkesir Belediyesi olarak bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Balıkesir Belediyesi olarak, Balıkesir`e hizmet edenlerin isimlerinin asla unutulmaması için ve onlara bir vefa göstergesi olarak yaptığımız eserlere onların adını vermeye devam ediyoruz. Bu eğitim alanına ise, resmi kayıtlara göre Balıkesir`deki ilk itfaiye şehidi olan ve Balıkesir`e hizmet ederken hayatını bu yolda kaybeden büyüğümüz Şehit İtfaiye Eri Kamil Çağlar`ın ismini verdik. Bugün Balıkesir`de hizmete sunduğumuz bu itfaiye eğitim sahası, Türkiye`nin 4. büyük itfaiye eğitim sahasıdır. Daha düne kadar Balıkesir Belediyesi`nin İtfaiye personeli eğitim için, başta İzmir ve Kocaeli olmak üzere komşu illere gidiyordu. Yaptığımız bu itfaiye eğitim sahasına daha şimdiden komşu illerden eğitim için başvuru almaya başladık. Balıkesir Belediyesi, yasal olarak Büyükşehir olmasına rağmen, yaklaşık 10 ay sonra yapılacak seçimlerden sonra Büyükşehir olacak olan şehrimizin altyapısını hazırlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır. Biz İtfaiyemizi, olası felaketlere ne kadar hazır hale getirirsek, İtfaiyemiz de afet ve felaketlere daha çabuk be etkili müdahale edebilecektir. Müdahale sırasında gerektiğinde kendi canlarını tehlikeye atan İtfaiye erlerimizin zarar görmemesi, Balıkesir`e daha iyi hizmet edebilmesi için Türkiye`ye yakışır ve Türkiye`ye örnek olan bu eğitim sahamızı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
Başkan Ok daha sonra, eğitim sahasına ismi verilen Şehit İtfaiye Eri Kamil Çağlar`ın oğlu İsmet Çağlar`a bir şükran plaketi takdim etti. Toplu dua ve kurban kesimiyle hizmete açılan eğitim alanında İtfaiye personeli tatbikat yaparak katılımcılara alanı tanıttı.
Ülkemizde, büyüklük bakımından 4. olma özelliğini taşıyan ve İtfaiye personelinin spor ve fizik eğitimleri için bir pentatlon sahası ile koşu parkurunun da yer aldığı eğitim merkezinden Balıkesir İtfaiye personelinin yanı sıra ilçe belediyelerinin ve çevre illerin itfaiye personeli ile UMKE, AFAT gibi kurtarma birimleri de yararlanabilecek.
Şehit İtfaiye Eri Kamil Çağlar Kimdir?
1913 yılında Merkez Büyükbostancı Köyü`nde doğdu. İlköğrenimini köyünde yapan Çağlar, vatani görevini 1933-1935 yıları arasında yaptı. Askerlik sonrasında köyünde bir süre esnaflıkla meşgul olan Çağlar, 1946 yılında, Balıkesir Belediye İtfaiyesi`ne girerek, İtfaiye Eri olarak göreve başladı. İtfaiye teşkilatında birçok başarılı hizmetlerde bulunan Çağlar, 20 Mayıs 1951 tarihinde, Edremit`te çıkan büyük bir yangını söndürmekle görevlendirilen ekiple birlikte Edremit`e giderken, Havran-Sarnıç mevkiinde, arazözünün virajda devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Belediye İtfaiyemizin ilk şehidi olan merhum Kamil Çağlar`a Allah`tan rahmet diliyoruz.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli