Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

BALIKESİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA CANBEY MADRİD’DE

BALIKESİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA CANBEY MADRİD’DE

CANBEY; “TÜRKİYE’SİZ BİR AVRUPA OLAMAZ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, Avrupa Birliği’nin Ortak Dış ve Güvenlik Politikası ve Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası Parlamentolar Arası Konferansa katılmak üzere İspanya’nın başkenti Madrid’e gitti. Konferansta konuşma yapan Canbey; “Türkiye’nin desteği olmaksızın Avrupa’yı ve ötesini etkileyen geniş çaplı sınamaların bertaraf edilmesi mümkün değildir.” dedi.

“’ULUSLARARASI HUKUKA DAYALI ADİL BİR ÇÖZÜM’ HERKESİN KAZANACAĞI TEK ÇIKIŞ YOLU”

Milli Savunma eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici’nin katılımıyla oluşan TBMM heyetiyle İspanya’nın başkenti Madrid’e giden Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Avrupa Birliği’nin Ortak Dış ve Güvenlik Politikası ve Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası Parlamentolar Arası Konferansına katıldı. Konferanstaki konuşmasında Rusya – Ukrayna Savaşı, tahıl koridoru, terörizm konularına değinen Mustafa Canbey; “Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde, savaşın yarattığı krizlerin aşılmasında, gıda ve enerji güvenliği, küresel tedarik zincirinin sürdürülmesi, göç yönetimi ile savunma ve güvenlik konuları başta olmak üzere birçok hususta stratejik bir rol üstlenirken, bu anlamda üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirerek kalıcı bir barışın tesis edilmesine yönelik üst düzey çabalarını arttırarak sürdürmektedir. Türkiye olarak, “uluslararası hukuka dayalı adil bir çözümün” herkesin kazanacağı tek çıkış yolu olacağına dair görüşümüzü her platformda iletmeye devam ediyoruz. Türkiye bu çerçevede, bir yandan Ukrayna’ya verdiği desteği sürdürürken diğer taraftan “stratejik bir liderlik ve vizyon” ortaya koyarak bölgede barışın tesis edilmesine ve Ukrayna’nın mücadelesini sonuca ulaştıracak bir başka kulvar olan müzakere masasının canlı tutulmasına yönelik gayretlerini sürdürmektedir. Nitekim ülkemizin bu gayretleri AB kurumları ve liderleri tarafından da her vesileyle dile getirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

TBMM heyeti ile birlikte gittikleri Madrid’de İspanya Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci’yi de ziyaret eden Mustafa Canbey, Büyükelçiye nazik misafirperverliği için teşekkür etti. 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı