Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir, MIPIM Fuarından mutlu ve kazançlı döndü

Balıkesir, MIPIM Fuarından mutlu ve kazançlı döndü

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa'da katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı sayesinde şehre 4 milyar Euro'luk yatırım geliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa’da katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı sayesinde şehre 4 milyar Euro’luk yatırım geliyor.
Uğur, Büyükşehir’in prestij projelerinden bazılarını vizyona çıkarttıkları Fransa’daki görüşmelerin son derece güzel ve verimli geçtiğini, Balıkesir’i MIPIM’den dünyaya açtıklarını söyleyerek, Balıkesir’e 4 milyar Euro’luk yatırımla dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuar olan MIPIM, her sene olduğu gibi Fransa’nın Cannes şehrinde 10-13 Mart 2015 tarihlerinde kapılarını 26. kez açtı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir olarak bu fuara ilk kez katılım sağlayarak, bütün katılımcılara dağıtılacak olan katalogda yer alan tanıtımlar ile potansiyel yatırımcıları Balıkesir’de yatırım yapmaya davet etti.
“Time To Invest In Balıkesir. tourism/ logistic / renewable energy” (Turizm, Lojistik, Yenilenebilir Enerji alanlarında Balıkesir’e Yatırım Zamanı) isimli slogan ve çalışanlarla projelerin görselleri ile fuardaki standında potansiyel yatırımcılara Balıkesir’i tanıtan Büyükşehir Belediyesi, hazırlanan görsel ile Balıkesir İli’nin güçlü olduğu alanları ön plana çıkardı. Görsellerde bilhassa lojistik köy projesi, hızlı tren hattı, yat limanları, zeytin ve zeytinyağı üretimi gibi temalar vurgulandı.
Uğur, “MIPIM fuarı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı. Bizler de Balıkesir Büyükşehir olarak 14 ilçe belediyemizle birlikte toplamda 15 belediye ile MIPIM fuarına katıldık. Balıkesir olarak termalle ilgili, turizmi, lojistik ve enerji ile ilgili projelerimiz var. Bunları tanıtmaya gittik. Bu fuara büyük yatırımcılar, fonlar iştirak ediyor. Projesi olanlar da projelerini takdim ediyorlar. Fuarda birçok ziyaretçimiz oldu, uluslar arası fonlardan, yatırımcılardan, Amerika’dan, Uzakdoğu’dan, Avrupa’dan gelen ziyaretçiler ile görüşüp projelerimizi takdim ettik. Ben yararlı olduğuna inanıyorum. En dikkat çekici projelerimiz termal projelerimiz, kentsel dönüşümle ilgili projelerimiz, enerji ve lojistik ile ilgili projelerimiz. 62 projemiz var, bunların hepsini özel katalog ve CD’lerle gelen yatırımcılara tanıttık. Ben bu fuarın Balıkesir’i ve ülkemizi tanıtım açısından yararlı olduğuna inanıyorum. Biz Büyükşehir olarak yaklaşık 1,5 aylık hazırlıkla buraya geldik, hakikaten çok büyük ilgi gördük. Bundan sonra önümüzdeki yıllarda daha hazırlıklı olarak geleceğiz. İnanıyorum ki büyük yatırımcıları Balıkesir’e çekeceğiz” dedi. Balıkesir, MIPIM Fuarının yıldızıydı MIPIM organizatörü Reed Midem Türkiye temsilcisi Alkaş`ın Genel Müdürü Yonca Aközer, İstanbul çadırının maket ve showu ile ilgi çektiğini; Balıkesir`in ise Türkiye
Çadırının ziyaretçi sayısı ve ilgi bakımından Balıkesir’in fuarın yıldızı olduğunu 3 gün boyunca standına sahip çıkarak her yatırımcının elini sıkan Ahmet Edip Uğur`u kutladığını ifade etti.
Bu arada, MIPIM’deki katılımcılardan dünyadaki yatırımlarıyla söz sahibi olan birçok yatırımcı kuruluş ve firma artık Balıkesir’le de yakından ilgileniyor. Radisson Otelleri`nin sahibi Carlson Rezidor Hotel Group Başkan Yardımcısı Romain Avril, Balıkesir merkezinde bir şehir oteli edinmek isteyeceklerini, Edip Başkan`ın misafirperver yaklaşımına Park Inn otelleri ile cevap vermek istediklerini dile getirdi. Balife proje alanını yerinde görmek isteyen RETFUND Development CFO`su Yağmur Yaşar ve CEFIC Kiralama Direktörü Gülsemin Ersaraç Balıkesir`deki potansiyelin kendilerini heyecanlandırdığını açıkladı. Otel konusunda büyük fırsatlar barındıran Balıkesir`e birden fazla marka ile girilebileceğini söyleyen Hilton Worldwide Türkiye Direktörü Tuğrul Temel, Körfez ve Balıkesir merkezinde Garden Inn konsepti için büyük fırsatlar olduğunu söyledi. Yabancı yatırımcılar, Balıkesir`in coğrafi konumunu ve Türkiye için önemini daha önce fark etmediklerini ve MIPIM fuarındaki mükemmel sunumlarla potansiyeli idrak ettiklerini vurguladı.
Bilfer B. ROCHE: “Balıkesir önemli yatırımlara gebe”
Global Real Estate Instutite Türkiye Direktörü Bilfer B.Roche, “Yerel yönetim yüzünden İzmir`de iş yapmak çok güç. İstanbul ve Bursa ise birçok alanda yatırıma doydu. Balıkesir bunların arasında bakir bir alan olarak parlıyor. Önümüzdeki dönemde lojistik markalı konut ve otel alanlarında önemli yatırımlara gebe” dedi.
Roche, 20-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul`da yapılacak GRI 2105 Zirvesi`nde yatırımcılara hitap edecek olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile görüşmek için kendisinden randevu rica eden yabancı yatırımcı sayısının şimdiden 15’i geçtiğine dikkat çekti.
62 projeyle 4 milyar Euro’luk yatırım planlanıyor
Öte yandan, spekülasyona yol açmamak için isminin açıklanmasını istemeyen İstanbul merkezleri bir markalı konut üreticisi ise ilk etapta 500, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam 1000 konutluk proje alanı tespit etmek için ekiplerini Balıkesir`e göndereceğini bildirdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin MIPIM’e Balıkesir için götürdüğü 62 projede 4 milyar Euro`luk yatırım planlandığı bildirilirken, bu projelerden 850 adet yat bağlama kapasiteli Marina Projesi 120 milyon dolar maliyetinde olup, Köprü Projesi ise 45 milyon dolarlık bir yatırım maliyetine sahip.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli