Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Balıkesir müftüleri ilçemizdeydi

Balıkesir müftüleri ilçemizdeydi

Her ay farklı bir ilçede düzenlenen ilçe müftüleri toplantısı bu ay ilçemizde düzenlendi. Balıkesire bağlı toplam 18 ilçe müftüleri ile bir araya gelen Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, din hizmetleri kapsamında yapılması gerekenler...

Her ay farklı bir ilçede düzenlenen ilçe müftüleri toplantısı bu ay ilçemizde düzenlendi.
Balıkesir`e bağlı toplam 18 ilçe müftüleri ile bir araya gelen Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, din hizmetleri kapsamında yapılması gerekenler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Erdek'te faaliyet gösteren Agrigento Otel`de düzenlenen toplantının ev sahipliğini Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı yaptı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, 2 Temmuz 2002 yılında Erdek Müftülük görevine başlayan V. Vehbi Bardakçı`nın, Erdek`ten Bursa iline bağlı İznik ilçesine atanmasının öncelikle hayırlı ve uğurlu olmasını söyledi.
Bardakçı ile birlikte çalıştığı süre içinde kendisinden çok memnun olduğunu belirten Açari, Bardakçı`nın güler yüzlülüğünü asla unutmayacağının altını çizdi.
Açari devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kur`an kursları eğitimin kalitesinin artırılması için düzenlemeler yapılacak. Halen görev yapmakta olan imam hatipler için varsa bilgi birikim eksikliği veya güçlendirilmesi gereken yanlar, bu konuda da hizmet içi eğitim seminerleri düzenlenecek. Kur`an kurslarında eğitmen olarak çalışan görevliler eğitime tabi tutulacak. İmamlarımıza vaizlik eğitimi verilecek. Bütün bu hususları ilçe müftülerinin veya müftü vekilleri arkadaşlarımızla yaptığımız bu toplantıda ele alacağız." dedi.
Açari`den sonra söz alan Erdek Müftüsü Bardakçı, Erdek`te göreve başladığı tarihten bugüne kadar üç değişik il müftüsü ile birlikte çalıştığını hatırlattı.
Bu müftülerin hepsiyle de uyum içerisinde çalıştığını anlatan Bardakçı, İl Müftüsü Turgut Açari beyefendiyle birlikte çalışmaktan zevk aldığını belirtip tüm meslektaşlarına haklarını helal edip, kendilerinden de haklarını helal etmesini isteyip, sözlerini `Allah`a emanet olunuz` diyerek bitirdi.
Daha sonra, İl Müftüsü Açari, başta Erdek Müftüsü Bardakçı olmak üzere tüm ilçe müftülerine günün anısına çeşitli hediyeler sundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false