Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir olası afetlere hazır

Balıkesir olası afetlere hazır

Balıkesir afetlere müdahale kapasitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)–Balıkesir 2021 Yerel Düzey Masabaşı ve Saha Tatbikatı yapıldı.

Balıkesir afetlere müdahale kapasitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)–Balıkesir 2021 Yerel Düzey Masabaşı ve Saha Tatbikatı yapıldı.  
Afet ve acil durum hallerine karşı alınacak önlemleri belirlemek, yapılacak çalışmaları denetlemek, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen program, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapılan Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile başladı. 
Toplantıda konuşan Vali Şıldak “Ülkemiz deprem kuşağı üzerinde bulunuyor. İlimiz de yüksek riskli deprem bölgesinde bir coğrafya. Bugün yapılacak Yerel Düzey Masa başı ve Saha Tatbikatının depremlere kapsamlı müdahale etmek anlamında çok önemli olacağını düşünüyorum.” dedi. 
Toplantının devamında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin, TAMP-Balıkesir Afet Müdahale Planlama süreci, plan içerikleri, hizmet gruplarının sorumlulukları, çözüm ortaklarının görevleri, Afet ve Karar Destek Sistemi (AYDES), yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda kurul üyelerini bilgilendiren bir sunum yaptı.  
Hazırlanan olası deprem senaryosu ile ilgili yapılacak tüm çalışmaların gerçeğini aratmayacak şekilde yapılmasını isteyen, olası afetlerde iletişimden ulaşıma birçok konuda kurumların kendi görev alanları ile ilgili varsa eksikliklerin giderilmesi için kurul üyelerinin görüş ve önerilerini alan Vali Şıldak, her türlü afette hızlı bir şekilde ve ilk anda sahada bulunulması gerektiğinin önemine değindi. 
Vali Şıldak, toplantının ardından tatbikata katılacak ekipleri inceledi, bilgiler aldı. 
Tatbikat sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, tatbikatın çok etkili ve iyi sonuçları olan bir çalışma olarak tamamlandığını söyledi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir olası afetlere hazır
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli