Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

‘Balıkesir Pullusu’ Coğrafi İşaret aldı

‘Balıkesir Pullusu’ Coğrafi İşaret aldı

Birliktelik ‘Balıkesir Pullusu’na Coğrafi İşaret getirdi

Birliktelik ‘Balıkesir Pullusu’na Coğrafi İşaret getirdi 
Ankara Türk Patent ve Marka Kurumu’nda gerçekleşen lansmanla, ‘Balıkesir Pullusu’ Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldı. 
Orijinalliği belgelenen ‘Balıkesir Pullusu’nun, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almasına öncülük eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz belgeyi birlikte teslim aldı. 
Balıkesir’in özgün değerlerini ortaya çıkarmak ve tüm dünyaya tanıtmak amacıyla birlikte hareket eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ‘Balıkesir Pullusu’na, Coğrafi İşaret alabilmek için başlattıkları çalışmalar meyvesini verdi. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret ile tescillenen ‘Balıkesir Pullusu’ için Ankara’da özel bir lansman gerçekleştirildi. 
Lansmana, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Cemil Başpınar, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katıldı. 
Lansmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Patent ve Marka Kurumu Başkan Yardımcısı Cemil Başpınar, coğrafi işaretlerin bize ait olan ve bizim değerlerimizi temsil eden semboller olduklarını dile getirerek “Bu değerlerin temsil edilmesi, coğrafi işaretle tescil edilmesi son derece önemli. ‘Balıkesir Pullusu’ Coğrafi İşareti bu anlayışla tescil sürecine gelmiş bir coğrafi işarettir. Coğrafi işaretin, Balıkesir’imize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, ‘Balıkesir Pullusu’na sahip çıktıklarını söyledi. 
Bu eşsiz değere tarihe karışmadan, Coğrafi İşaret kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aydemir, “Balıkesir Pullusu yöresel elbisesinin motiflerini, işleme tekniklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi ile beraber gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde başvurumuzun sonucunu aldık. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun kıymetli yaklaşımları, kolaylıkları ve ilgileri için de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. 
Balıkesir’e bir coğrafi işaret daha kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söze ‘Balıkesir Pullusu’na Coğrafi İşaret kazandırmak adına birlikte yola çıktıkları Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir’e teşekkür ederek başladı. 
Son iki ay içerisinde 2, önemli tescili almaktan duydukları mutluluğu paylaşan Başkan Yılmaz “Coğrafi İşaret demek yerelin dünya ile buluşması demektir. ‘Balıkesir Pullusu’, dünyayla buluşmak üzere tescilli bir ürün haline dönüştü. Bizim geçmişten geleceğe taşıdığımız, şehrimize özgü yerel bir ürünümüz. Şehrimizde üretilen bu tür ürünleri, dünya pazarına uygun hale getireceğiz. Bizler bu değeri BALMEK kurslarımızda yaşatıyoruz. Allah nasip ederse kadınlarımız tarafından üretilen el emeği ürünleri dünyaya tanıtmak ve satmak istiyoruz. Yerelin güçlü ve özgün bir geleneği olduğunu tescilledi.” diye konuştu. AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ise yaptığı konuşmada “Her şehrin kendine özgü markaları, değerleri ve kültürü var. Bunları yaşatmak adına bir şeyler yapabilmek o şehrin insanına mutluluk veriyor. ‘Balıkesir Pullusu’ gerçekten çok kıymetli bir ürün, bunun marka ve patentiyle ilgili çalışmalar gerçekleştiriliyordu, çalışmaların meyvesi alındı. Tüm şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 
Bilindiği gibi; ‘Balıkesir Pullusu’, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda Yaygın Eğitim Modüllerine alınarak BALMEK kurslarında ders olarak anlatılıyor. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı