Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir, rüzgar enerjisine kalifiye eleman yetiştirecek

Balıkesir, rüzgar enerjisine kalifiye eleman yetiştirecek

Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılışında konuşan Vali Ahmet Turhan, Türkiyenin rüzgar enerjisi üretim merkezi olan Balıkesirde rüzgar enerjisi sektörüne kalifiye eleman yetiştirecek olan meslek lisesi bünyesinde yeni bir bölüm aç

Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı`nın açılışında konuşan Vali Ahmet Turhan, Türkiye`nin rüzgar enerjisi üretim merkezi olan Balıkesir`de rüzgar enerjisi sektörüne kalifiye eleman yetiştirecek olan meslek lisesi bünyesinde yeni bir bölüm açılacağı müjdesini verdi. 
Vali Turhan, önümüzdeki yıl Balıkesir`e hem rüzgar enerjisine yönelik meslek lisesinde bir bölüm, hem de kongre ve fuar merkezinin kazandırılmasının planlandığını bildirdi.
Gala Kültür ve Yaşam Merkezinde 47 firmanın katıldığı fuarın açılış töreninde konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan kente müjdeli haberler verdi. Balıkesir`in eksiklerinden biri olan kongre ve fuar merkezi için çalışmalara başladıklarını söyleyen Vali Turhan, rüzgar enerjisi konusunda Türkiye`nin önde gelen illerinden olan Balıkesir`e rüzgar enerjisi sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek için meslek lisesi içinde bir bölüm açılacağını söyledi.
İşveren ve işçi fuarda bir araya geldi
Balıkesir`de ilk defa açılan İş ve İstihdam Fuarı`nın açılış töreninde konuşan Balıkesir İş-Kur Müdürü Nazım Balcı, fuarın geleneksel hale gelmesi için çalışacaklarını söyledi. Fuarda işçi ve işvereni buluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Balcı "47 firmamız bu fuarda stant açtı. Biz işçi ve işvereni burada buluşturmaya vesile olacağımızı düşünüyoruz. iş arayanlar ve işçi arayanları burada görüşme fırsatı bulacak. Özellikle bu sene mezun olacak olan Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin bu fuara katılarak işverenlerle buluşmalarını amaçlıyoruz" dedi.
Üniversite olarak destekliyoruz
Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bedri Yüksel "Bu fuarda 47 firmanın katılmış olması, Üniversitemizin iş arayanlar grubuna ilk baktığınız zaman 38 bin öğrencimizin 2/3`sini ilgilendirmektedir. Fuar zamanlaması ise Üniversitemiz için tam uygun bir zamandır. Çünkü öğrencilerimizin okulun bitmesine yakın bir dönem olması, 2-3 ve 4. sınıftaki öğrencilerimizin staj bulma, mezun olan öğrencilerin ise iş bulma arayışı var.
Balıkesir`e fuar merkezi olmazsa olmaz
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise kentin eksiklerinden olan fuar alanı sorununu dile getirdi. Balıkesir`in fuar alanına ihtiyacı olduğunu söyleyen Vali Turhan şöyle konuştu: "Balıkesir`de fuar alanı eksikliği bir kez daha ortaya çıktı. Balıkesir turizm, tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye`nin önde gelen illeri arasında. Balıkesir`i aynı zamanda bir fuar merkezi yapabiliriz. Bunun için çalışmalara başladık. Önümüzdeki yıllarda ilimizin fuar ve kongre merkezi sorununu çözmüş olacağız."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı