Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir SEKA üretime geçiyor

Balıkesir SEKA üretime geçiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, SEKAnın üretime başlayacağını ve 1000 kişinin istihdam edileceği müjdesini verdi.

BESOB Başkanı Mesut Aşanel ve yönetimi ile oda başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur`u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.
Başkan Aşanel "Her zaman esnaf teşkilatı olarak emrinizdeyiz. Gerek milletvekilliğinizde gerekse şimdi her zaman biz sizlere kolay ulaştık, hiçbir isteğimizi geri çevirmediniz. Allah sizden razı olsun. Yeni görevinizde de başarılar diliyor, Balıkesir`e hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur kendilerinin de esnaf teşkilatının emrinde olduğunu belirterek Balıkesir`de iş olanaklarını genişletmek, ekmeği büyütmek için bu göreve talip olduklarını söyledi.
Başkan Uğur şöyle konuştu: "Büyükşehir olarak Öz Merkez`de hizmet vermeye başladık. Ama bina bakımsızlıktan dökülüyor. Havalandırmalar çalışmıyor. Biliyorsunuz bu bina 1994 yılında gökdelen diye temeli atılmasına rağmen 7 kat yapıldı. Merkezi sistem ama iflas etmiş bina. Bina sağlam ama hiç bakım yapılmamış. TEDAŞ buradan çıktı. Tapu Dairesi var o da çıkarsa her kat 1200 metrekare. 6 kat 7-8 bin metrekare yer. Büyükşehir`e burası yeter.
Uğur: "BASKİ kuruldu"
Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi`nin ilk toplantısını yaptık. Hızlı bir şekilde içme sularından, kanalizasyonundan, arıtmasından BASKİ sorumlu olacak. Güzel bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Biz iyi niyetliyiz. Amacımız kavga etmek değil hizmet etmek. Bu mecliste 2 parti komisyonlarda yer alıyor. AK Parti ile CHP. Yapılan hesaplamada MHP`ye üyelik düşmüyor. 9 tane yeni komisyon kurduk. AK Parti`nin 5 CHP`nin 2 üyeliği var. Tek bir önerge ile işi bitirelim, ayrı ayrı partiler önerge vermesin dedik. CHP İl başkanı da uygun gördü. Önergeleri beraber hazırladık. Grup başkan vekillerimiz imzaladı, komisyonlar bir önerge ile geçti. Yeri geldiğinde Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Bunlar zaten rutin işler, kanuni zorunluluklar. Güzel bir şekilde hepsi oldu. İyi başladık inşallah sonu da iyi biter. En çok üyeler Karesi, Altıeylül, Bandırma, Edremit`ten. Muhalefetten belediye başkanlarını da meclis üyelerini de tanıyoruz. 94 üyemiz var büyükşehirde. Edremit Kocaseyit Havalimanımız açılacak. 6 Haziran`da Almanya-Edremit seferleri başlıyor. İlk defa işitme engellilere uyumlu bir havaalanı yapıldı. Devlet 50 milyon lira para harcamış. Ben böyle bir havaalanını yurt dışında bile görmedim. İnşallah Nisan veya Mayıs ayında açılışı olacak. Bizim körfezimizde noksanımız otellerimizin olmaması, cazibe merkezinin olmaması. Antalya`da 1000 takım kamp yapıyormuş. Bizi arıyorlar yurt dışından körfezde kamp yapılacak yer var mı diye. Türkiye`de bir Kızılcahamam`da bir de Antalya`da kamp imkanı var. Bizim Kaz Dağlarımız var. Otelleri yaparsak Kaz Dağlarında sporunu yapar gider otelinde konaklar. Edremit`te böyle bir çalışma yapacağız. Biz Balıkesir`de ekmeği büyüteceğiz, işi büyüteceğiz, Balıkesir`i büyüteceğiz diye geldik. İstiyoruz ki kongre merkezi olsun, turizmin her alanında Balıkesir olsun bunun için çalışacağız.
Uğur: "SEKA üretime başlıyor, 1000 kişi işe alınacak"
Seka`yı Albayrak satın aldı. 120 konteynır makine gelmiş. Orada günde 300 ton kağıt üretecek, 1000 kişi çalışacak. Günde 300 ton kağıt dediğin zaman muazzam bir nakliye de çıkıyor. Dün akşam bir Çinli işadamı vardı. İplik fabrikası kurup 1000 kişi çalıştıracak. 50-60 kişiyi Çin`e götürüp eğitim verecek. Bir kısım Çinliyi buraya getirip eğitim verdirecek. Organize Sanayi Bölgesinde fabrika kuracak. Çin`in 15. zenginiymiş. Dünyadaki fabrikalarında 20 bin kişi çalışıyormuş. Balıkesir`e istihdam lazım şu anda."                   Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli