Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Sivil Güçler Birliği AK Partili Uğurun yanında

Balıkesir Sivil Güçler Birliği AK Partili Uğurun yanında

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği Denetleme Kurulu Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Eski İl Başkanı Hüseyin Yurdakul, yaptığı yazılı açıklama....

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği Denetleme Kurulu Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Eski İl Başkanı Hüseyin Yurdakul, yaptığı yazılı açıklama ile Balıkesir gündemine bomba gibi düşen iş dünyasının karşılıklı e-muhtıra tartışmalarına "İradeye ipotek koymaya kimsenin hakkı yok" diyerek AKP Milletvekili Uğur`un yanında yer aldığını gösterdi.
Sivil Güçler Birliği Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Hüseyin Yurdakul "Demokrasilerin olmazsa olmazı ve vazgeçilmez unsuru halktır yani seçmendir ve halkın hür iradesi ile seçimini hiçbir baskı altına alınmadan ve özgürce iradesini sandığa yansıtabilmesidir. Aksini tesis edecek ve bu yönde tezahürleri çağrıştıracak her türlü uygulama halkın hür iradesine müdahale ve saygısızlık olacaktır "dedi.
Balıkesir Sanayi, Ticaret ve Borsa Başkanlarının ortak açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak gördüğünü belirten Yurdakul, mevcut başkanlar hizmetlerine yoksa güvenmiyor mu? Sorusunu yöneltti.
Yurdakul açıklamalarının devamında şunları dile getirdi: "Balıkesir Ticaret, Sanayi ve Borsa Başkanlarının yaptıkları yazılı ortak açıklama ile seçimlere siyasi ağırlıklı girişimleri istemediklerini ve olursa müdahale edeceklerini ifade etmişlerdir. Şimdi buradan soruyorum kendilerine, sayın başkanlar seçimlerde seçilecek olanlar halen o görevi yürütmekte olan sizlersiniz, delegeleriniz eğer hizmetlerinizden memnun iseler bizi değil yeniden aday olursanız sizleri seçecekler eğer siz gerçekten çok iyi hizmet etti iseniz bırakın Edip beyin oğlunu karşınıza Tayyip beyin oğlu çıksa sizden memnun olan üyeleriniz yine sizi seçecektir öyle değil mi?
Nitekim Faruk Kula beyin oğlu Rahmi Kula daha yeni aday oldu ve bir sivil toplum teşkilatına başkan oldu. Edip Uğur beyin oğlu veya bir başkası da aday olamaz mı? Edip Uğur beyin oğlu aday olursa, oda başkanını yine Balıkesir deki o odanın üyeleri seçmeyecek mi? 
O zaman böyle bir deklarasyon da bulunmanız bu teşkilat üyelerinin sivil iradelerine saygısızlık olmuyor mu?
Sizler, gerçekten oda başkanlıklarında yaptığınız hizmetlere güveniyorsanız karşınızda kimin aday olduğu önemlimi ki? Gerçekten başarılı iseniz zaten delegeler sizi yeniden seçecektir.
Balıkesir`den örnek vereyim; geçmişte Kamu Sen Başkanlığı seçimlerinde Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, bizzat dönemin Kamu Sen Başkanı Hüseyin Yurdakul`un karşısındaki adayı desteklemelerine ve delegeler nezdinde her türlü müdahaleyi yapmalarına rağmen delege sandıkta seçimini özgürce yapmış ve müdahalelere rağmen seçimleri Hüseyin Yurdakul kazanmıştı.
Onun için sizler Şubat ayında yapılacak seçimlerde yeniden seçilme yarışına girecek başkanlar olarak böyle bir deklarasyon yayınlamanız maalesef Balıkesir kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur.
Balıkesir de seçilecek her makama yeterlilik şartlarını taşıyan herkes,  aday olmalı ve aday olması da engellenmemeli olunmasından da korkulmamalı.
Seçildiğiniz dönem içerisindeki faaliyetlerinize güveniyorsanız Balıkesir`imize yaptığınız hizmetlere güveniyorsanız bu tür deklarasyonlara gerek olmadığını da bilmelisiniz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli