Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Valilikte

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Valilikte

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği hız kesmeden faaliyetlerine devam ediyor. Balıkesir Sivil Güçler Birliği Balıkesir Valisini ziyaret etti.

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği hız kesmeden faaliyetlerine devam ediyor.
Balıkesir Sivil Güçler Birliği Balıkesir Valisini ziyaret etti.
Bünyesine Balıkesir`de faaliyet gösteren her biri kendi alanında büyük başarılar ile hizmet veren dernekleri, kanaat önderlerini dahil ederek hızla büyüyen Sivil Güçler Derneği üyeleri ile birlikte Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret etti.
Balıkesir Sivil Güçler Birliği Dernek Başkanı Hüseyin Yurdakul başkanlığındaki gerçekleşen ziyarete; Alperen Ocakları Vakfı Başkanı Yusuf Akgül, Hasan Baba Vakfı Kurucularından Av.Birol Şahin, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, Muhtarlar Derneği eski Başkanı ve Karesi mahallesi muhtarı Cengiz Sandıkçı, Tümsiad Derneği Genel Sekreteri Av. Mustafa Kalınoğlu, Balıkesir Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Yörükler Derneği Federasyonu Eski Başkanı Av. Hasan Demiraslan, Karesi Vakfı Başkanı ve Balıkesir Üniversitesi Camisini Yaptırma Derneği Başkanı Av. İsmail İnci, Hasan Baba Vakfı Başkanı Ali Demirbaş, Güldeste Derneği Başkanı Halit Velid Baykara, Alperen Ocakları Dergisi Temsilcisi Süleyman Atak, Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi Eski Yönetim Kurulu Üyesi Kani Keskin, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karabuz, El Birliğ Derneği Başkanı Mehmet Ay, Köy Muhtarları Derneği Başkanı Halil Acar, Alperen Ocakları Vakfı Kurucusu Mehmet Arslan, Ulu Çınar Derneği Temsilcisi Tanju Akçe, Mirzabey Mahallesi Muhtarı Cihat Kayalı, Oruç Gazi Mahallesi Muhtarı Melih Abdülselmolu, Hacı İsmail Mahallesi Muhtarı Ahmet Tahir Çabuk, Ulu Çınar Derneği Kurucusu İsmet Hoca, Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel, 1. Sakarya Mahallesi Muhtarı Mehmet Ergün, 2. Gündoğan Mahallesi Muhtarı Muammer Ayvaz, Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Temiz, Çay Mahallesi Muhtarı Mustafa Şayan, Dinkçiler Mahallesi Muhtarı Mustafa Sangül katıldı.
Samimi bir ortamda geçen ve bir buçuk saate yakın süren ziyarette Balıkesir`in eğitimi, üniversite öğrencilerinin barınma vb. meseleleri,vsivil güçlerin örgütlenmesinin önemi, şehrin kültürel ve sosyal gelişimine ilişkin bir çok konu ele alındı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan "Balıkesir`deki Sivil Güçlerin bu kadar güçlü bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.
Sivil güçlere katılan derneklerin ve kanaat önderlerin fazlalığından bu teşkilatın güçlü bir birliktelik olduğunun anlaşıldığını işaret eden Vali Turhan, Balıkesir`de yapacağınız her türlü faaliyette elimden gelen yardıma hazırım sözü verdi. 
Dernek Başkanı Hüseyin Yurdakul`da "Kısa sürede üye sayımızı 24 den 54`e çıkardık. Amacımız Balıkesir`de faaliyet gösteren dernekleri ve kanaat önderleri bir istişare zemini etrafında toplayabilmek, ortak akıl, ortak fikri hedefleyen istişare zemini oluşturmaya çalışmaktı" şeklinde konuştu.
Balıkesir`de faaliyet gösteren dernekler ve kanaat önderleri arasında Yunus Emre`nin "Gelin Tanış Olalım" düsturunu ilke edindiklerini ifade eden Yurdakul, Vali Ahmet Turhan`a ziyaretin hatırası olarak Şampiyon olan Balıkesirspor Futbol takımınının bir fotoğrafını hediye etti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı