Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Sivil Güçler Birliği GMKAda

Balıkesir Sivil Güçler Birliği GMKAda

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği, Hüseyin Yurdakul Başkanlığında kalabalık bir heyetle Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Günaydını ziyaret etti. Günaydın: Türkiyede bir ilki başardınız

Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği, Hüseyin Yurdakul Başkanlığında kalabalık bir heyetle Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Günaydın`ı ziyaret etti.
Günaydın: "Türkiye`de bir ilki başardınız"
Sivil Güçler heyetini kapıda karşılayan Genel Sekreter Günaydın, yaptığı konuşmada, sivil güçler birliğini basından çok yakından takip ettiğini söyledi.
Türkiye`de platform adı altında değişik sivil güçler bir araya belli meselelerde geliyorlar ama bu kadar geniş sivil toplum teşkilatının bir dernek çatısı altında birleşmesi olayının ilk olarak Balıkesir`de gerçekleştiğini belirten Günaydın, "Bu açıdan sizleri kutluyorum. Kısa zamanda Balıkesir gündemine oturdunuz. Şu anda Balıkesir de sivil güçler denildiği zaman herkes sizleri tanır hale geldi." dedi
Sivil Güçler Birliği Başkanı Hüseyin Yurdakul "Balıkesir`de faaliyet gösteren sivil toplum teşkilatlarının meşveret meclisi olma amacıyla yola çıktık. Balıkesir`de sivil güçlerin her meselede fikir birliğinin oluşabilmesi, meseleleri bir masa etrafında tartışabilmesi ve çözüm yolları oluşturabilmesi ve bu çözüm yollarını da ilgili mercilere ileterek ve neticeleninceye kadar takibinin tarafımızdan yapılması düsturuyla hareket ediyoruz. Resmi Kurumları ziyaret ederek pozitif diyalog köprülerinin oluşması çalışmaları yapıyoruz. Bürokrasi ile sivil teşkilatların birbirini yakinen tanıması lazım. Aksi takdirde o şehirde diyaoglar kör sağır diyaloğuna döner" dedi.
Günaydın: "Sivil Güçler Birliği Balıkesir için büyük şans"
Kalkınma Ajansı olarak Balıkesir`in kalkınması için birçok girişimlerde bulunduklarını ifade eden Mustafa Günaydın "Altı aylık bir planlama sürecinde yaptığımız Bölge Planlamasının son iki ayağına gelmiş bulunuyoruz. İlçe çalıştaylarımızda birebir gerçekleştirdiğimiz planlama sürecinde şehrimizin dokusunu en sağlıklı biçimde oluşturduk. Tabanla yaptığımız görüşmeler önümüzdeki tabloyu netleştirdi. Bu bağlam da tabana yayılmak ve doğru tespitleri anlatmak için sizin gibi STK`lara da büyük görevler düşüyor. Bu nedenle Sivil Güçler Birliği Derneği Balıkesir için büyük şanstır. Sizlerle bundan sonra çok daha yakından çalışacağız. Bugünkü ziyaretinizde de gördüm ki gerçekten Balıkesir`de çok geniş bir tabanı teşkil ediyorsunuz, mahalle muhtarları, köy muhtarları, birçok felsefeyi temsil eden derneklerin burada bulunması bunun göstergesidir" dedi.
Günaydın: "2500 kişilik istihdam yaratıyoruz"
Ziyarette ajansın çalışmalar ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Günaydın "Sayın Valimizin de büyük uğraşları ile Çinlilerin bölgemize yatırım yapmasını sağladık. Çinlilerin şehrimizde yapacakları iplik fabrikasında 2500 kişi çalışacak. Bir şehre özel sektör ve yabancı sermaye yatırım yapmazsa o şehir Büyükşehir olma yolunda hep eksik kalır. Bizler bu yatırımlarımızla ilgili maalesef birçok zaman yanlış bilgilere dayanan olumsuz propagandalara maruz kalmaktayız. Bu da zaten şehrimize gelmekte tereddüt eden özel sektörün kaçmasına sebep olmaktadır. Sivil güçlerin her zaman yanındayız, sizler öncede söylediğimi gibi bizim için çok önemlisiniz, her zaman her türlü desteğe hazırız " dedi.
Yapılan görüşmeler neticesinde Sivil Güçler Derneği üyelerine Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Proje Eğitim Kursu verilmesine karar verildi.
Ziyaret sırasında Balıkesir`in imar durumu, yeni iş alanlarının açılması, şehrimize yeni yatırımcıların gelebilmesi, iş gücümüzün eğitilmesi, üniversitede okuyan öğrencilerin durumları, eğitin vadisinin nasıl olacağı vb. birçok konu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu