Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir, sporda yaz sezonuna hareketli giriyor

Balıkesir, sporda yaz sezonuna hareketli giriyor

Balıkesir Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve

Balıkesir Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğinde “Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek “Yaz Spor Okulları’nın işbirliği protokolü imzalandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Olimpik Yüzme Havuzu toplantı salonunda yapılan imza töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, bu yıl yaz spor okullarında 15 bin çocuğa ulaşmak istediklerini ifade etti. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Her sene yaz mevsiminde birçok faaliyette bulunuyorduk. Bu yıl Valiliğimizin öncülüğünde ilgili kurumlarımızla çok güzel bir organizasyona imza atmayı planlıyoruz. Bütün gençlerimizi spor yapmaya davet ediyoruz. Bu süreç içerisinde binlerce öğrencimize eğitim vermemizin yanı sıra tatillerini verimli geçirmiş olmalarını sağlayacağız. Belirli branşlarda da ileride şehrimizi temsil edecek gençleri de seçmiş olacağız. Şortları, tişörtleri ve spor fileleri büyükşehirden verilmek üzere başvuran tüm gençlerimizi kurslarımıza davet ediyoruz. Yaza hareketli başlıyoruz.” diye konuştu.
Vali Hasan Şıldak “Yaz spor okulları aslında Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün rutin faaliyetlerinden biri fakat bu yıl birlikte hareket ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de spora büyük destekler sağlıyor. Yani bünyesindeki spor kulübüyle olsun kurumsal olarak yaptığı desteklerle olsun sporun gelişmesi için hem altyapısına yatırım yapıyor hem de müsabakalarla gençlere, çocuklarımıza verdikleri desteklerle çok büyük katkı sağlıyor. Bu yaz ‘Yaza Hareketli Giriyoruz’ programıyla daha geniş farklı bir uygulama yapıyoruz. Spor dostu Büyükşehir Belediyemizi Gençlik Spor Müdürlüğümüzün faaliyetleri ile birleştiriyoruz. Bununla da yetinmiyoruz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, İl Müftülüğümüz bünyesinde onların hizmet alanında bulunan gençlerimizi, çocuklarımızı kurslara bu organizasyon çatısı altına davet ediyoruz. 15 bin genç ve çocuğumuzun hedeflendiği bu çalışmada 37 branşta 42 tesisimizde gençlerimiz, çocuklarımız doya doya bir yaz yaşayacaklar. Bu işbirliğinin bir başka özelliği de her ilçemizde gerçekleşiyor olması. Bandırma'da, Ayvalık'ta, Savaştepe’de bütün ilçelerimizde uygulanacak bu örnek çalışma Balıkesir’imize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. 
Daha sonra Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost ve Balıkesir Müftüsü Celal Sürgeç yaz spor okulları iş birliği protokolünü imzaladılar. İmza töreninin ardından Olimpik Yüzme Havuzu’nda incelemede bulunan Vali Şıldak ve beraberindekiler daha sonra İtalya'da yapılacak Down Sendromu Futsal Avrupa Şampiyonası’na Balıkesir’de hazırlanan Down Sendromlular Futsal Milli Takımı’na başarılar dileklerinde bulundular.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı