Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir Süper Amatörde 2. yarı başlıyor

Balıkesir Süper Amatörde 2. yarı başlıyor

İlk yarısı büyük bir heyecan ve çekişme içinde geçen Balıkesir Süper Amatör liginde perde 8 Ocak 2012 Pazar günü oynanacak maçlarla tekrar açılıyor.

İlk yarısı büyük bir heyecan ve çekişme içinde geçen Balıkesir Süper Amatör liginde perde 8 Ocak 2012 Pazar günü oynanacak maçlarla tekrar açılıyor.
13 maçlık bu son perde de ilk dereceler kadar son sıralardaki sıralar içinde mücadelenin olacağı bir maç trafiği var önümüzde. Gerçekten bu gün son yedi içinde bulunan takımlarımıza baktığımızda aralarındaki puan farkının bir, iki gibi çok az puanlar olması nedeniyle üç puanlı bir ligde sıralamanın her hafta değişebileceği ihtimalini veriyor bizlere.
Ve ikinci perdenin ilk önemli maçında Adaspor (28), lider Edremit Belediyespor`u (33) evinde misafir edecek. İlk devrenin son maçında Gönen`den dört farklı bir yenilgiyle dönen Adaspor, bu kez işini sıkı tutacak. Edremit kadro olarak oturmuş bir takım görüntüsü veriyor ama defans olarak zayıf tarafları da var. Adaspor defans ağırlıklı bir oyunla oynarsa yani golcü Edremit forvetini durdurabilirse eğer bu maçtan puan çıkarabilirler ama Edremit takımı da bulduğunda golü kaçırmayacak golcü türden bir takım. Zor bir maç ve oyun ortada gözüküyor.
Bu hafta üç puan beklediğim bir takımda Susurlukspor (6). Son maçında 2-1`le geçtiği Altınova maçı sonrası bu maça büyük bir moralle çıkacağını düşündüğüm Susurlukspor`u, Etibank Bigadiç (8) önünde favori görüyorum. Unutmayalım ki bir birine çok yakın puanda olan takımlar kendi sahasındaki maçları kaybettiklerinde tehlikeli bölgeden uzaklaşmaları çok zorlaşabilir bu açıdan bu maçın Susurluk için çok önemli olacağı ortadadır.
Yine bu haftanın güzel maçlarından birisi de Bandırma Sanayi stadında oynanacak. İlk yarının son haftalarında iyi oyunlar ortaya koyarak başarılı maçlar çıkaran Sanayispor (10) Altınoluk`u (23) evinde misafir edecek. Altınoluk`ta güçlü bir ekibiz ama Sanayi son haftalardaki iyi oyununu tekrarlarsa eğer bu maçtan üç puanla ayrılan takım olur.
Ligin güçlü takımlarından Gönen Belediye (32) ise bu hafta sonu Sakaryaspor`a (8) konuk olacak. Gol yollarında gerçekten çok iyi bir takım olan Gönen ligin son haftasında Adaspor karşısındaki 4-0 lık galibiyetinin tesadüf olmadığını kanıtlamak adına yine galibiyet peşinde olacaktır. Bu hafta sonu liderlik el değiştirebilir diyorum.
İkinci yarıya iyi hazırlanan Erdekspor (23) bu hafta sonu Altınova Belediyespor`u (15) konuk edecek. Erdekspor ilk yarıda belki de en çok gol fırsatı yakalayan ama çoğunu da kolayca harcayan bir ekip görüntüsündeydi. Altınova ise ilk yarının ilk maçında sahasında yenildiği Erdekspor`dan rövanşı almak isteyecektir. İyi bir mücadele olacağı kesin ama kazanan takımın ev sahibi Erdekspor olacağını düşünüyorum.
Bu hafta sonu Bandırmalı futbol severler Pazar günü Sanayi Stadında iki süper lig maçını arka arkaya izlemek fırsatını yakaladıkları için çok şanslılar.. Günün ilk maçında saat 12.00 de Etispor`u Burhaniye Bld.spor, saat 14.00 de ise Sanayispor`u Altınolukspor önünde izleyecekler.
 Etispor (17) son maçlarında zorlanan bir ekip görüntüsü çiziyor. Sanırım son maçında sahasında Sakaryaspor`a puan vermesi de bu yüzden olsa gerek. Burhaniye Belediye`ye (11) gelince tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyor. Yine haftanın zor maçlarından birisini izleyeceğiz. Eti kaybederse işini zora sokabilir bu yüzden açık oyundan ziyade kontrollü oyunu tercih etmesinde yarar var gibi. Erdek`te izlediğim Burhaniye zor ekip görüntüsünde. Alt sıralarda olmasına rağmen mücadeleci bir ekip oyunu bırakmaz düşüncesindeyim.
 Haftanın geldik yine zor maçlarından birisine. Tehlikeli bölge takımlarından Zeytinli Belediye (9) evinde ligin iyi top oynayan ve üst sıralar için mücadele eden takımlarından Sındırgı`yı (30) konuk edecek. Zeytinli bir puan alırsa kazançlı olacağı bir maç. Sındırgı ise üst sıralarla arasının açılmasını istemez. Gollü bir oyun olur ama sanırım kazanan misafir takım olur.
Yukarıda da söylediğim gibi bu hafta sonu başlayacak olan 13 maçlık seride en az hata yapanların daha şanslı olabilecekleri bir maç dizisini izleyeceğiz. En azından her maçı on birle bitirmenin önemli olduğunu bu bağlamda özellikle futbolcularımızın hakemlere olan itirazlarını en aza indirerek 90 dakika oyunları ile baş başa kalmalarını bir kez daha hatırlatmak isterim. Ve bu arada çok sık rastladığımız abartılı hareketlerden uzakta kalarak gereksiz yere maç tansiyonlarının yükselmesine sebep olmayalım lütfen. Her zaman söylemeye çalıştığım gibi sadece maç sonlarında değil maçın içinde de dost ve arkadaş kalarak topumuzu oynayalım diyorum.
İlk yarıda gerçekten büyük oranda formda bulduğum ve takdir ettiğim hakemlerimize de bir küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Lütfen gördüğümüzü çalalım. Kırmızı ise kırmızı, sarıysa sarı mutlaka çalalım istiyorum.
Kenar yönetimler konusunda da bir çift sözüm olacak. Kendi takımı için kulübeden aşırı ve sert söylemlerin ben futbolcular üzerinde olumlu etkiler yaptığını söyleyemiyorum. Bu hem stresi artırıyor hem de oyuncunun konsantrasyonunu bozuyor ve hatta biraz da eğer ev sahibi takımsanız bu kez seyircinin de etkilenmesine sebep olabiliyor bu davranışlar. Sakin ve ne istediğini bilen bir kenar yönetimin ben her zaman daha şanslı ve daha başarılı olabileceğini düşünüyorum.
Son olarak bir hatırlatmam da saha görevlilerine. Biliyoruz ki maçlar artık iyice soğuk günlere kaldı. Sadece süper ligde değil tüm amatör maçlarımızı da kapsayacak şekilde maçlarda görev alan futbolcu ve hakemlerimiz için sıcak su ve sıcak odaları hazırlayalım lütfen. Bu konuda kent yöneticilerimizi önlemler almaya davet ediyor ve bu konularda hassasiyet göstermelerini sporcularımız adına bekliyoruz. İyi bir ikinci yarı için tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.
Haber: Erhan Göçmen

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli