Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir Tabipler Odası’ndan Fincancı davasına tepki

Balıkesir Tabipler Odası’ndan Fincancı davasına tepki

Balıkesir Tabipler Odası Başkanlığı tarafından, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın yargılandığı davada 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yap

Balıkesir Tabipler Odası Başkanlığı tarafından, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın yargılandığı davada 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. 
Açıklamada “Dr. Nusret Fişek, Dr. Erdal Atabek ve Dr. Ata Soyer’lerden bu yana TTB geleneği toplumun sağlık hakkının ve hekimlik değerlerinin en önemli savunucusu olagelmiştir. Elbette iktidarlar böylesi bir faaliyeti cezasız bırakmamıştır. Görevdeki TTB Merkez Konseyi Başkan ve üyeleri her daim soruşturmalar ve cezalandırmalarla karşı karşıya kalmışlardır. Ülkemizin en güvenilir Demokratik Kitle Örgütü olan TTB’ye yönelik, var olanı daha da vesayetçi hale getirmeyi hedefleyen anti-demokratik müdahale çabalarını reddediyoruz. Haksız ve hukuksuz yargılamaları, korkutmak için verilen cezaları reddediyoruz. Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasını kabul etmiyor ve kınıyoruz. Hekim örgütümüzün, tarihinden ve geleneklerinden aldığı güçle, ülkemizin önünde bulunan dönüm noktasında rolünü oynayacak; TTB’nin de ülkemizin de karanlığa teslim olmamasını sağlayacaktır. Hekimler susmaz, TTB susturulamaz.” ifadelerine yer verildi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı