Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir, Termal Turizmde de İddialı

Balıkesir, Termal Turizmde de İddialı

Yaklaşık bin 600 yatak kapasiteli, 4-5 yıldızlı turizm işletme belgeli 5, 3 bin 500 yatak kapasiteli, turizm belgesiz 17 termal tesisi bulunan Balıkesir, sağlık turizmindeki potansiyeliyle dikkati çekiyor.

Yaklaşık bin 600 yatak kapasiteli, 4-5 yıldızlı turizm işletme belgeli 5, 3 bin 500 yatak kapasiteli, turizm belgesiz 17 termal tesisi bulunan Balıkesir, sağlık turizmindeki potansiyeliyle dikkati çekiyor.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara ve Ege Denizi`ne kıyısı olan Balıkesir`in deniz turizminde önemli yer tuttuğunu söyledi.
Marmara`da Erdek ve civarı ile Ege`de Edremit Körfezi sahillerinde her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Balıkesir`in yerli turistlerin gecelemesinde 1. olduğunu ifade eden Soykan, birinciliği termal turizmde de yakalamak için yeterli potansiyel ve kapasiteye sahip olunduğunu anlattı.
Balıkesir merkez, Edremit, Gönen ve Güre`de yaklaşık bin 600 yatak kapasiteli, 4-5 yıldızlı turizm işletme belgeli 5 termal tesis ile 3 bin 500 yatak kapasiteli, turizm işletme belgesiz 17 tesisin faaliyette olduğunu belirten Soykan, termalde ciddi patlama gösteren Balıkesir`de yeni yatırımların hayata geçeceğini bildirdi.
Soykan, sadece Güre`de 3 bin yatak kapasitesine ulaşıldığına dikkati çekerek, "Tatil köyleri var, Altınoluk ve yakınlarında. Teşvikleri vermeye başlarsanız yatırımcılar hemen o bölgeye gelmeye başlıyor. Balkanlar`ı düşünün. Makedonya, Kosova ve Bulgaristan`dan orta gelirde hizmet alacak turistler var. Bu turistleri bölgeye çekmeliyiz. Diğer yerlerden geleceklerle Balıkesir, termal turizmde adını dünyaya duyurabilir" diye konuştu.
Özellikle Edremit Körfezi`ne ulaşabilirliğin arttığını vurgulayan Soykan, İstanbul-Edremit arası uçak seferleri yapıldığını, yakında Edremit`ten Antalya ve Paris`e seferler konulmasının gündemde olduğunu söyledi.
Soykan, Edremit`in deniz-kum-güneşin yanı sıra doğa ve termalde de patlama yapabileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"2023 yılı eylem planına göre turizm gelirlerinin artırılması planlanıyor. Sağlık ve termal turizm bu anlamda öne çıkıyor. Türkiye`de 74 sağlık ve termal turizm gelişim bölgesi belirlendi. Bunlardan 8`i Balıkesir`de bulunuyor. Güre, Bostancı, Sındırgı, Hisarlı, Kepekli, Ekşidere ve merkez. Bu bölgeler, yakında çok daha ön palana çıkacak. Balıkesir, termal ve sağlık turizminde sahip olduğu potansiyelle hak ettiği yerini alacak."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu