Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesir, turizmde tüm zamanların rekorunu kırabilir

Balıkesir, turizmde tüm zamanların rekorunu kırabilir

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Bezirgan, Balıkesir'in 2021 yılında turizmde tüm zamanların rekorunu kıracağını açıkladı.

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Bezirgan, Balıkesir'in 2021 yılında turizmde tüm zamanların rekorunu kıracağını açıkladı. 
Balıkesir olarak pandemi ile mücadelede başarılı bir sınav verdiğimizi belirten Bezirgan, “Aşılamada mavi kategoriye ulaşan 5. il olduk. Bu alandaki başarımızın turizm rakamlarına yansıyacağını düşünüyorum. 2021 yılında Balıkesir için turizmde rekor yılı olacak” iddiasında bulundu. 
Bezirgan, Balıkesir turizm sezonu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Pandeminin yaralarını sarmaya başladık, her taraf doldu. Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden pandemi süreci tüm sektörleri olduğu gibi turizm sektörünü de derinden etkiledi. Bu yıl yaz aylarının başında seyahat yasaklarının kaldırılması, tedbirlerin esnetilmesi ile çoğu insan tatil planları yapmaya başladı. Haziran ayının ortalarında başlayan hareketlilik Kurban Bayramı’nda zirve yaptı. Okulların açılmasıyla birlikte talepte bir azalmanın olduğunu görüyoruz. Ancak tatil için Eylül ve Ekim aylarını bekleyen bir kitle var. Bu yıla özgü talebin sonbahar aylarında da devam edeceğini düşünüyorum. Turizm Bakanlığı ve TUİK, henüz yaz dönemi turizm istatistiklerini yayınlamadı. Ancak konaklama işletmelerinden aldığım bilgiler, saha gözlemleri ve Koca Seyit Havalimanı’ndaki yolcu trafiği vb. gibi ön verilere göre Balıkesir'de turizm patlaması yaşandığını söyleyebilirim. Özellikle 9 günlük kurban bayramı tatili döneminde iç pazarda pandemi öncesi dönemden çok daha fazla bir taleple karşı karşıya kaldık. TÜRSAB'a göre iç pazarda Türkiye genelinde 10 milyonun üzerinde kişi, yaz döneminde şehirlerarası seyahate katıldı, otellerdeki iç pazar dolulukları 2019'un % 35-40 üzerinde gerçekleşti. Bu rakamların Balıkesir içinde geçerli olduğu düşüncesindeyim. Benim beklentim Balıkesir turizminin 2019 yılına göre % 25'lik bir artış yaşandığı yönünde. Böyle bir sonuç gerçekleşirse 2021 Balıkesir turizminin rekor yılı olabilir. 
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli