Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Türk-İş yaşanan vahşeti lanetledi

Balıkesir Türk-İş yaşanan vahşeti lanetledi

Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, Mısır ve Suriyede yaşanan vahşete sert tepki gösterdi.

Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, Mısır ve Suriye`de yaşanan vahşete sert tepki gösterdi. 
Demirer "Bu insanlık suçu derhal soruşturulmalı ve katiller uluslar arası hukuk önünde hesap vermelidir" dedi.
Demirer, Mısır`da seçimle gelmiş bir iktidarın darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından darbecilerin katliamlarını artırarak sürdürmesini kınadı. 
Mısır`da, bu güne kadar yapılan birçok gösteride binlerce sivil vatandaşın yaralandığını ve hayatını kaybettiğini, katliamların masum çocukları, kadınları, kısacası sivil halkı hedef aldığını belirten Demirer gösteriler ve katliamların azalmak bir yana giderek şiddetlendiğini, toplum içerisindeki çatışmacı ayrışma giderek keskinleştiğini vurguladı.
Bölgedeki asıl sorunun işsizlik, yoksulluk, açlık, sendikal ve sosyal haklara konulan ambargo olmasına karşın artarak sürdürülen çatışma ortamında, Mısır halkının gerçek gündeminden uzaklaştırıldığını, bir kan gölünün ortasında bırakıldığını dile getiren Demirer, "Mısır silahlı kuvvetleri siyasetin dışında kalmalı ve tüm tarafların haklarını garanti altına alan bir anayasa ile Mısır`da en kısa sürede demokrasiye dönüş yapılmalıdır. Kimyasal silah kullanmak uluslararası hukuk tarafından insanlık suçu olarak kabul edilmektedir. Suriye`de iki yılı aşkın bir süredir devam eden katliam zaten bir insanlık suçudur. Uluslararası toplum Esed`a karşı gerekli tepkiyi göstermediği için Esed katliamlarını sürdürmektedir. Tüm dünyaya demokrasi ve insanlık dersi vermeye çalışan başta AB, ABD ve Müslüman ülkelerin birçoğu buradaki katliamları durduramamıştır. Bu insanlık suçu derhal soruşturulmalı ve katiller uluslar arası hukuk önünde hesap vermelidir. İnsanlık suçu işleyen Esed rejimini şiddetle kınıyor, ölen masum sivillere Allah`tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı