Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Balıkesir Üniversitesinde yetki Türk Eğitim-Sen'de

Balıkesir Üniversitesinde yetki Türk Eğitim-Sen

4688 Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun 30/a maddesi gereğince Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğünde yapılan toplantı sonucunda Balıkesir Üniversitesi'nde faaliyette bulunan sendikaların üyelik bilgileri tespit edildi.

4688 Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun 30/a maddesi gereğince Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğünde yapılan toplantı sonucunda Balıkesir Üniversitesi'nde faaliyette bulunan sendikaların üyelik bilgileri tespit edildi.
Buna göre Balıkesir Üniversitesi'nde Türk Eğitim-Sen en çok üyeye sahip yetkili sendika oldu.
Yapılan üye sayımında Türk Eğitim-Sen Balıkesir Üniversitesi'nde 316 üye ile yetkiyi alırken, Eğitim Bir-Sen 126 üye, Eğitim-Sen 45 üye, Eğitim-İş 10 üye, Birlik Eğitim-Sen 1 üye de kaldı.
Türk Eğitim-Sen Başkanı Yılmaz Kuran, "BAÜ'de yine yetki Türk Eğitim-Sen'in oldu. Bu yüzden üyelerimize teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
Ayrıca 17 Mayıs Cuma günü Balıkesir Üniversitesi kurum işveren vekilleri ile Türk Eğim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Balıkesir Üniversitesi Temsilcileri arasında oluşan 2014/1.dönem Kurum İdari Kurulu toplandı.
Balıkesir Üniversitesi Kurum işveren vekilleri olarak, Prof. Dr. Bedri Yüksel (Rektör Yardımcısı, Kurul Başkanı), Orhan Durak (Genel Sekreter, Kurum İşveren Vekili), Emine Bayata (Uzman, Raportör), Yılmaz Kuran (Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Bşk., Kurul Başkan Vekili), Salim Başaran (BAÜ Sendika Temsilcisi) , Nevzat Açıl (BAÜ Sendika Temsilcisi) katıldı.
Kurulda üniversitede çalışan sendika üyeleri ile üniversitenin sorunları karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Kurulca mutabakata varılan konular daha sonra BAÜ internet sitesinden çalışanlara duyurulacaktır dedi.
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile bu kanuna dayanılarak oluşturulan Kurum İdari Kurulları,  Yüksek İdari Kurul,  Kamu İşveren Kurulu ve Uzlaştırma Kurulunun teşkili ile çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmeliğin ilgili hükümleri gereğince, kurum düzeyinde yetkili sendika kamu görevlilerinin işyeri çalışma koşulları ve kanunların kamu görevlilerine eşit uygulanması konularında görüş bildirmekle görevlidir. Kurula sendikamız katıldı. Üniversite yönetimine (Rektör Yardımcısı, Kurul Başkanı)  Prof. Dr. Bedri Yüksel, (Üniversite Genel Sekreteri, Kurum İşveren Vekili) Orhan Durak, konulara ilgili ve duyarlı davranışlarından ve yaptıkları ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı